Yenidoğan Çetesi olayı nedir? Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı?

İstanbul’da yaşanan kan donduran olayın detayları merak konusu oldu. 112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışanlar ile işbirliği içinde bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakleden ve bu süre boyunca bebeklerin ölmesine sebep olaya ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki yenidoğan çetesi olayı nedir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 15:21
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yenidoğan Çetesi olayı nedir? Yenidoğan Çetesi hangi hastanelerle işbirliği yaptı?

Yenidoğan çetesi olarak adlandırılan ve yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan çete hakkında detaylar merak konusu oldu. Peki Yenidoğan Çetesi olayı nedir? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

YENİDOĞAN ÇETESİ OLAYI NEDİR?

Olayda geçen hastane sahipleri ve başhekimlerin örgüt kapsamında yer almasalar da örgüte yardım ettikleri ve bunun sonucunda maddi kazanç sağladıkları ifade edildi. Şüphelilerin ise yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde kazançlarını 4 katladıkları aktarıldı. Şüphelilerin bebek hastaları götürülmesi gereken hastaneler yerine kendi seçtikleri hastanelere götürüp bu şekilde maddi kazanç sağladıkları ifade edildi. Yaşanan bu kandıran olayda amacın bebekleri iyileştirmek değil tamamen maddi kazanç elde etmek olduğu belirtildi.

Hazırlanan iddianamede, bebeklerin enfeksiyon kapıp yaşamlarını yitirmelerine sebep olacak bir biçimde yenidoğan yoğun bakım ünitelerine yatışlarının gerçekleştiği ve yapılan bu işlemin bazı bebeklerin enfeksiyon kapmasına, bazılarının da yaşamlarını yitirmesine neden olduğu bildirildi.

Aynı zamanda şüpheliler tarafından usulüne aykırı bir biçimde düşümünü gerçekleştirdikleri ilaçları hastane dışında sattıkları da belirtildi.

Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne aykırı bir şekilde işletme devri gerçekleştiği ve danışmanlık hizmeti adı ile şüpheli Fırat Sarı'nın lideri olduğu "yenidoğan suç örgütünün" pek çok hastaneye az sayıda doktorla hizmet vermeye çalıştığı ifade edildi. Bebek ölümlerinin artmasının sebebi olarak da hastalara tedavinin sadece hemşire ve hemşire yardımcıları tarafından yapılması şeklinde belirtildi.

YENİDOĞAN ÇETESİ

YENİDOĞAN ÇETESİ HANGİ HASTANELERLE İŞ BİRLİĞİ YAPTI?

Şüpheli Fırat Sarı'nın lideri konumundaki suç örgütünün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayıp işletmesini devraldığı ve bu hastanelerin tümünde doktorların yerine hemşirelerin sağlık hizmeti verdiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.