Yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan eski Savunma Bakanı Yardımcısı Dmitry Bulgakov kimdir?

Rusya’nın eski Savunma Bakanı yardımcılarından Dmitry Bulgakov, başkent Moskova'da gözaltına alındı. Bulgakov, ‘yolsuzluk’ iddialarıyla tutuklu yargılanmak üzere bir gözaltı merkezine gönderildi. Peki, Dmitry Bulgakov kimdir? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alınan eski Savunma Bakanı Yardımcısı Dmitry Bulgakov kimdir?

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Dmitry Bulgakov'un gözaltına alındığını ve hakkında 'yolsuzluk' suçlamasının yöneltildiğini duyurdu. Cuma günü yapılan açıklamada, eski savunma bakanı yardımcılarından Bulgakov’un, yasadışı faaliyetleriyle ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak amacıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Rusya devlet haber ajanslarından RIA, Bulgakov’un tutuklu yargılanmak üzere Moskova'daki bir gözaltı merkezine gönderildiğini bildirdi. Peki, Dmitry Bulgakov kimdir? Detaylar haberimizin devamında...

Bulgakov kimdir?

Dmitry Vitalyevich Bulgakov, 20 Ekim 1954 doğumlu Rus askeri lideri ve lojistik uzmanıdır. 2 Aralık 2008 tarihinden itibaren Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapmış, 2011 yılında ordu generalliğine terfi etmiş ve 2016'da Rusya Federasyonu Kahramanı unvanını almıştır.

Bulgakov, 1972 yılında orduya katılmış ve Lenin Kızıl Bayrak Komsomol'u adını taşıyan Volsk Yüksek Askeri Lojistik Okulu'ndan mezun olmuştur. 1982 ile 1984 yılları arasında Askeri Lojistik ve Ulaştırma Akademisi'ni tamamlamış, 1992'de Tümgeneral rütbesine terfi etmiştir. 1996'da korgeneralliğe terfi eden Bulgakov, 1997-2008 yılları arasında Rusya Silahlı Kuvvetleri Lojistik Genelkurmay Başkanlığı yapmıştır.

2008'de albay general olarak atanmış ve 2 Aralık 2008'den itibaren Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2010'da Savunma Bakan Yardımcısı olarak terfi eden Bulgakov, 2011'de Ordu Generali unvanını kazanmıştır.

Bulgakov, 2015'ten 2017'ye kadar Ukrayna'yı baypas eden demiryolu hattının inşasından sorumlu olmuş, Eylül 2015’te Suriye’deki Rus askeri operasyonları sırasında oradaki Rus birliklerinin tedarikinden sorumlu olmuştur. Askeri görevlerinde gösterdiği cesaret ve kahramanlık nedeniyle 2016'da Rusya Federasyonu Kahramanı unvanına layık görülmüştür. Ayrıca, 2019'da Krasnoyarsk Krayı, Irkutsk Oblastı, Buryatya, Zabaykalsky Krayı ve Yakutistan'daki orman yangınlarını söndürme operasyonlarına liderlik etmiştir.

Bulgakov, Rusya Askeri Bilimler Akademisi üyesi, Beşeri Bilimler Akademisi Muhabir Üyesi ve Güvenlik, Savunma ve Kolluk Kuvvetleri Sorunları Akademisi profesörüdür. Ekonomi Bilimleri Doktoru olarak da eğitimini sürdürmüştür.

Dmitry Bulgakov neden görevden alındı?

24 Eylül 2022 tarihinde, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından Ukrayna işgalindeki lojistik başarısızlıklar nedeniyle görevden alınmıştır. Ayrıca, Eylül 2015'te Ukrayna'nın askeri müdahalesi sırasında yaptırım listesine dahil edilmiş ve 2022 yılında Rus-Ukrayna Savaşı bağlamında İngiltere hükümeti tarafından yaptırıma tabi tutulmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.