Yusuf Dikeç kimdir? Yusuf Dikeç kaç yaşında?

Yusuf Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nı izleyen spor meraklıları tarafından ilgiyle araştırılan bir isim oldu. 2024 Olimpiyatları'nda, 10 metre havalı tabanca dalında Şevval İlayda Tarhan ile yarışan Dikeç, bu zorlu müsabakada gümüş madalyayı kazandı. Peki, atıcılıkta gümüş madalya elde eden Yusuf Dikeç kimdir? Yusuf Dikeç kaç yaşında?

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2024 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2024 15:13
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yusuf Dikeç kimdir? Yusuf Dikeç kaç yaşında?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, milli takımımızdan Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, atıcılık branşında 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Dikeç, bu performansıyla atıcılık sporundaki yeteneğini bir kez daha kanıtladı. Bu başarısıyla spor dünyasında ve olimpiyat izleyicileri arasında büyük beğeni toplayan Yusuf Dikeç kimdir? Yusuf Dikeç kaç yaşında? İşte ayrıntılar…

yusuf dikeç kimdir

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973'te Göksun, Kahramanmaraş'ta doğmuş bir Türk atıcılık sporcusudur. Tabanca kategorilerinde yarışan Dikeç, Jandarma Gücü Spor Kulübü'nde aktif spor kariyerine devam etmektedir.

Dikeç, 2012 Londra Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca kategorilerinde Türkiye'yi temsil etti. 2013 yılında Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. Ayrıca, 2016 Rio Olimpiyatları'nda 50 metre tabanca kategorisinde yarıştı ve 550 puanla 22. sırada yer alarak elemelerde elendi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş olarak görev yapan Dikeç, 2024 Paris Olimpiyatları'nda Şevval İlayda Tarhan ile birlikte karma 10 m havalı tabanca kategorisinde gümüş madalya kazandı. Bu başarı, Türkiye'nin bu branşta elde ettiği ilk olimpiyat madalyası olarak tarihe geçti.

yusuf dikeç kimdir

YUSUF DİKEÇ KAÇ YAŞINDA?

1973 doğumlu olan Yusuf Dikeç, 2024 yılında 51 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.