Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları için geri sayım başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ziraat Bankası, genişleyen kadrosuyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin en köklü finans kurumlarından biri olan Ziraat Bankası, çeşitli alanlarda 770 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 12:31
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları için geri sayım başladı: Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ziraat Bankası, farklı branşlarda 770 yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Banka, iş gücünü genişletme stratejisinin bir parçası olarak yürütülen bu süreçte, başvurularını değerlendirdi ve sınav aşamasını tamamladı. Peki, Ziraat Bankası  personel alımı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizin devamında...

Ziraat Bankası personel alımı sınav sonuçları ne zaman?

Ziraat Bankası, İstanbul'daki Genel Müdürlük Birimleri ve Şubelerinde görevlendirilmek üzere 20 Müfettiş Yardımcısı, 150 Uzman Yardımcısı ve çeşitli illerdeki şubelerde görev alacak 600 Servis Görevlisi personel alımı yapacağını duyurdu. Sınav süreci, yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. İlk aşama olan yazılı sınav, 10 Ağustos Cumartesi günü başarıyla tamamlandı.

Sınav sonuçlarının İstanbul Üniversitesi'nin internet adresi üzerinden duyurulması planlanıyor. Geçmiş yıllardan edinilen bilgilere göre, yazılı sınav sonuçlarının genellikle 3 hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Yazılı sınavda başarılı olabilmek için her bir bölümde belirlenen barajları aşmak gerekiyor: İlk bölümden yüzde 60, ikinci bölümden yüzde 60 ve üçüncü bölümden yüzde 50 doğru cevap ile minimum 60 puan almak şart. Bu kriterler sağlandığında, adaylar mülakat aşamasına geçmeye hak kazanacaklar.

Ziraat Bankası sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

Ziraat Bankası yazılı sınav sonuçları, internet adresi üzerinden açıklanacak. Bu adres üzerinden sonuçlara ulaşabilir ve sınav performansınızı öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası sınav başarı puanları

Sınavda başarılı sayılabilmek için adayların, her bölümde belirli bir başarı oranını sağlamaları gerekiyor. Şöyle ki:

1. bölümden en az yüzde 60,

2. bölümden en az yüzde 60 ve

3. bölümden en az yüzde 50 doğru cevap verilmesi gerekiyor.

Ayrıca, adayların toplamda 60 ve üzeri puan almaları şart. Bu kriterler sağlandığında, adaylar başarılı sayılarak bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanacaklar.

Ziraat Bankası sınavı hangi illerde?

Ankara

Adana

Antalya

Bursa

Diyarbakır

Erzurum

Gaziantep

İzmir

İstanbul-Anadolu

İstanbul-Avrupa

Van

Ziraat Bankası’nda çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Bankacılık ve Finans ile Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri, doğrudan mesleğe yönelik eğitimler sunarak bu alanda uzmanlaşmanızı sağlar. Ayrıca, İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörüne yönelik nitelikli mezunlar yetiştirmektedir. Bu bölümler, bankacılık ve finans sektöründe etkili bir kariyer için gerekli bilgi ve becerileri kazandırır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.