Başkan Kurul: Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor!

‘MEB Bütçe Payları ve Milli Gelire Oranı’ grafiğini de kamuoyuyla paylaşan Kurul, “Eğitim yatırımlarına ayrılan pay yıllar içinde nasıl da düşmüş!” dedi

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Kurul: Eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor!

Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, ‘eğitime bütçe’ etiketiyle okullarda yaşanan kaynak sorununa dikkat çekti.

Öte yandan, ‘MEB Bütçe Payları ve Milli Gelire Oranı’ grafiğini de kamuoyuyla paylaşan Kurul, “Eğitim yatırımlarına ayrılan pay yıllar içinde nasıl da düşmüş!” dedi.

Öğrenci

OKULLAR ÇOK KALABALIK

X platformu üzerinden paylaşımda bulunan Başkan Kurul, “Nitelikli eğitim hizmeti / kamu hizmeti için eğitim emekçilerine /kamu emekçilerine insan onuruna yaraşır bir maaş ve sağlıklı çalışma koşulları sağlanmalıdır. Okul dışında kalan yüz binlerce öğrenci var, yeni kayıtlar var. Okulların devasa gereksinmeleri var! Buna karşın eğitime yeterli bütçe ayrılmıyor! Bütçe hakkı bağlamında vergilerimiz temel kamusal hizmetler olan eğitim ve sağlık için daha çok kullanılmalıdır. Kent merkezleri ve çeperlerindeki okullar çok kalabalık! Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı oldukça yüksek! Yeni derslik gereksinmesi büyük! Ancak eğitim yatırımlarına ayrılan pay yıllar içinde nasıl da düşmüş!” bilgisini ekledi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tüm Yerel-Sen’den Erdağ: Emekçinin hakkını masada satmayın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.