15 yaşında hırsızlık yapmıştı: Engelli genç cezaevinde!

Adana'da 15 yaşında hırsızlık suçu işleyen ve 19 yaşında silahlı saldırıya uğrayarak yüzde 96 engelli olan genç cezaevine girdi

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2024 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2024 18:43
Kaynak: İHA
15 yaşında hırsızlık yapmıştı: Engelli genç cezaevinde!

Adana'da 15 yaşındaki çocuk işlediği hırsızlık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı. 19 yaşındayken silahlı saldırıya uğrayarak başından vurulan genç, yüzde 96 engelli hale geldi. Cezası kesinleşen genç yüzde 96 engelli genç cezaevine girdi.

15 yaşında işlediği hırsızlık suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası alan gencin cezası 20 yaşına gelince kesinleşti. 19 yaşında silahlı saldıraya uğrayan Emin Nugay başından vurularak yüzde 96 engelli hale geldi. Hapis cezası kesinleşen genç engelli halde cezaevine girdi. Engelli gencin annesi Selma Nugay karara tepki gösterrek oğlunun engelli olduğuna dair raporu olduğunu vurguladı.

“Kendi başına su bile içemiyor”

Anne Selma Nugay karara tepki göstererek şöyle konuştu;

Evde Emin'e kendimiz bakıyoruz. Felçli olduğu için kendi özbakımını dahi yapamıyor."Benim oğlum cezaevi ortamına müsait bir çocuk değil. Tek başına yemek yiyemiyor, su bile içemiyor. Oğlumu cezaevinden çıkartmak için gitmediğim kurum, makam kalmadı, bu konuda büyüklerimizden Allah rızası için bu infazın durdurulmasını talep ediyorum. Oğlum bu şekilde cezaevinde kaldıkça hem tedavisi yarım kalıyor hem de sağlık durumu gittikçe kötüye ilerliyor. 6-7 ay hastanede yattı, 3-4 ay bilinci kapalı bir şekilde yoğun bakımda yattı. Oğlum şanslı bir çocuk, herhangi bir ameliyat veya operasyon geçirmeden tedavi oldu. Beynine aldığı hasardan dolayı şu an kafasında gelgitler oluşuyor ve kafatasının yarısı olmadan yaşıyor. Oğlumun steril bir ortamda bakılması lazım çünkü oğlum bakıma muhtaç. Bunu bile bile oğlumu evden alıp cezaevine yerleştirdiler"

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.