2024 KPSS ortaöğretim yerleri açıklandı mı? KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi sorgulama

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu. KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesine nasıl ulaşılır? KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi sorgulama

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 12:30
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 KPSS ortaöğretim yerleri açıklandı mı? KPSS ortaöğretim sınav giriş belgesi sorgulama

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 2024 için sınava girecek adaylar, sınava giriş yerlerini ve sınav giriş belgelerini edinecekleri tarihi araştırıyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, 2024 KPSS ortaöğretim sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı duyuruldu. Sınav giriş belgesi, sınava katılım sağlayacak adaylar için son derece önemli olup, belgenin yanlarına olmaması durumunda sınava katılım sağlayamayacaklar.

2024 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA

5 Eylül 2024 tarihi itibariyle, 2024 KPSS ortaöğretim sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından açıklandı.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “15 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim sınavına (2024-KPSS Ortaöğretim) katılacak adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, 5 Eylül 2024 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle edinebilecektir.” İfadelerine yer verildi.

Buna göre sınava girecek adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sisteme giriş yaparak, sınava girecekleri yeri öğrenirken, sınav giriş belgelerini de buradan çıkartabilecek.

2024 KPSS ortaöğretim sınav giriş yeri sorgulama ekranına gitmek için BURAYA TIKLAYIN.

kpss

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NEDİR?

KPSS Ortaöğretim Sınavı (Kamu Personeli Seçme Sınavı), lise mezunlarının devlet kadrolarında çalışabilmeleri için girmeleri gereken bir sınavdır. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından düzenlenen bu sınav, özellikle kamu kurumlarında memur ya da sözleşmeli personel olarak çalışmak isteyen adaylar için düzenlenir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVININ ÖZELLİKLERİ

KPSS ortaöğretim sınavı, genel yetenek ve genel kültür olmak üzere iki bölümden oluşur. Genel yetenek kısmında öğrencilere türkçe ve matematik soruları sorulurken, genel kültür kısmında tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel bilgiler gibi konular hakkında soru sorarlar.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINA KİMLER KATILABİLİR?

Lise veya dengi bir okuldan mezun olmuş olan herkes bu sınava katılabilir.

KPSS ortaöğretim sınavı sonucunda alınan puanlar 2 yıl geçerli olup, adaylar bu süre içinde kamu kurumlarının açtığı personel alımlarına başvurabilirler.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.