2024 Muhtarlar Günü ne zaman? Muhtarlar Günü kutlama mesajları

Vatandaşlar, arama motorlarında Muhtarlar Günü’nün ne zaman kutlandığına yönelik araştırmalar yapıyor ve Muhtarlar Günü kutlama mesaj örnekleri araştırıyor. 2024 Muhtarlar Günü ne zaman?

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:47
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 Muhtarlar Günü ne zaman? Muhtarlar Günü kutlama mesajları

Köy tüzel kişiliği ya da belediye sınırları dahilindeki mahalle yönetimlerinin başında bulunan kişi olarak ifade edilen muhtar, ‘seçilmiş kişi’ anlamına gelir ve köy veya mahalle halkı tarafından seçilir. 5 yıl görev süresi bulunan muhtarlar, siyasi partiler tarafından aday olarak gösterilemezler. Peki Muhtarlar Günü ne zaman kutlanır? Muhtar Günü’nde gönderilebilecek kutlama mesajları nelerdir? İşte detaylar…

2024 MUHTARLAR GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANIR?

1829 yılından beri faaliyet gösteren muhtarlık müessesesi için, 2015 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla 19 Ekim tarihinin ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasına karar verildi. Buna göre Muhtarlar Günü, her yıl 19 Ekim tarihinde muhtarları anmak üzere kutlanıyor. 2024 yılında ise Muhtarlar Günü, Cumartesi gününe denk geliyor. 2015 yılında Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan genelgede muhtarlarla ilgili olarak, “Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür. Muhtarlar Günü kapsamında yapılacak etkinlikler, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esas ve usuller çerçevesinde yürütülecektir." ifadelerine yer verilmişti.

muhtar

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJLARI

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak amacıyla sevdiklerinize gönderebileceğiniz birkaç kutlama mesajını sizler için derledik…

"Toplumumuzun her kademesinde büyük bir özveriyle görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Halkla devlet arasında köprü kuran muhtarlarımızın emekleri her daim takdire şayandır."

"Mahallelerimizin huzuru, düzeni ve gelişimi için gece gündüz demeden çalışan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, fedakârca görev yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Nice başarılı yıllar diliyorum."

"Muhtarlarımız, halkın güveniyle seçilen ve her vatandaşın sorununa çözüm bulmak için çalışan en önemli temsilcilerimizdir. 19 Ekim Muhtarlar Günü'nüzü kutlar, tüm muhtarlarımıza bu değerli hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunarım."

"Yerel yönetimlerin en önemli paydaşları olan muhtarlarımız, mahallelerimizin sesi, devletin vatandaşla en yakın temasıdır. 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlar, bu önemli görevde her bir muhtarımıza başarılar dilerim."

"Mahallelerimizde gece gündüz demeden fedakârca çalışan, halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalışan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, emekleri için teşekkür ediyorum."

"Devletimizin en uç noktasındaki temsilcileri olarak, mahalle sakinlerinin sesi ve ihtiyaçlarının savunucusu olan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Toplumun güveni ve sevgisiyle nice yıllar hizmet etmeleri dileğiyle."

"Mahallelerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını belirleyerek çözüm üreten değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, topluma sundukları değerli hizmetler için teşekkür ediyorum."

"Muhtarlarımız, mahallelerimizin hem geçmişini hem de geleceğini en iyi şekilde temsil eden liderlerdir. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, başarılarının devamını dilerim."

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.