TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

250 gramlık ekmeğe yüzde 60 zam: İstanbul’da Halk Ekmek ne kadar oldu?

Son zamanlarda yaşanan fiyat artışlarından sonra, vatandaşlar Halk Ekmek fiyatlarına da zam gelip gelmediğini merak ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden milyonlarca kişiyi üzecek bir zam haberi geldi. Her gün milyonlarca kişi, ekonomik ve sağlıklı olduğu için ekmek ihtiyaçlarını Halk Ekmek'ten karşılıyordu. Asgari ücretin artmasıyla birlikte, simit ve ekmek gibi gıda ürünlerine yapılan zamlar büyük tartışmalara yol açtı. Peki, İstanbul’da Halk Ekmek fiyatı ne kadar oldu?

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 14:28
Kaynak: HABER MERKEZİ
250 gramlık ekmeğe yüzde 60 zam: İstanbul’da Halk Ekmek ne kadar oldu?

Asgari ücret zammının iki gün önce açıklanmasının ardından, pazarlarda meyve ve sebze fiyatları ile marketlerde temel gıda ve hijyen ürünlerine zam yapılmaya başlandı. Bu süreçte vatandaşların sıkça tükettiği halk ekmek fiyatları da gündeme oturdu. Halk ekmek fiyatlarına zam gelip gelmediği büyük bir merak konusu olurken, İstanbul ve Ankara'daki halk ekmek sitelerine yoğun ziyaretler yaşandı. Peki, İstanbul’da Halk Ekmek fiyatı ne kadar oldu?

istanbul halk ekmek

İSTANBUL'DA HALK EKMEĞE ZAM MI GELDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Halk Ekmek'te fiyat artışı yapıldı. Artık vatandaşlar 250 gramlık ekmeğe 5 TL yerine 8 TL ödeyecek.

Halk Ekmek yetkilileri, zam kararının artan üretim maliyetleri sonucunda alındığını duyurdu. Yetkililer, un, maya ve diğer hammaddelerin fiyatlarındaki yükselişin Halk Ekmek'in maliyetlerini de etkilediğini ifade etti. İstanbul'da halk ekmeğe yapılan bu yüzde 60'lık zam, vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açtı. 

2023 YILI TEMMUZ AYI’NDA 3 LİRAYDI

Geçen yıl temmuz ayında 3 TL olan 250 gramlık ekmeğin fiyatı 5 TL'ye çıkarılmıştı. Geçtiğimiz ay Halk Ekmek, altın çörek, tost ekmeği ve diğer ürünlerine yüzde 50 ve üzeri zam yapmıştı. Bu zamlarla birlikte altın çörek 5 TL'den 7,5 TL'ye, tost ekmeği ise 20 TL'den 45 TL'ye yükselmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.