8 kişilik dalış ekibi çektikleri su altı fotoğraflarıyla fark oluşturdu

Yaşar Üniversitesi Sanatta Yeterlik Doktora öğrencisi Nermin Sena Özger, denizlerde sürdürülebilirlikle ilgili birçok projeye katkıda bulundu. Son olarak, Özger’in de yer aldığı Antalya Sualtı Sporları Kulübü, Kaş’ta gerçekleştirilen TSSF Altın Palet Sualtı Görüntülüme Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikinciliği elde etti. 8 kişilik dalış ekibi, çektikleri su altı fotoğraflarıyla dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 12:48
Kaynak: İHA
8 kişilik dalış ekibi çektikleri su altı fotoğraflarıyla fark oluşturdu

Deniz tutkusuyla tanınan akademisyen Nermin Sena Özger’in de yer aldığı Antalya Sualtı Sporları Kulübü, TSSF Altın Palet Sualtı Görüntülüme Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikinciliği ödülünü kazandı. Kaş’ta gerçekleştirilen törende, 8 kişilik dalış ekibi Geniş Açı, Modelli Geniş Açı, Makro, Tema (Tünikat deniz canlıları) ve Balık kategorilerinde çektikleri fotoğraflarla yarıştı. Nermin Sena Özger, Celil Çağlar, Öncel Yeleğen, Özgür Çavuş, Turusen Yüzbaş, Seyhan Tavukçular, Can Türktan ve Çağatay Arıcan’dan oluşan ekipten 4 sporcu ilk 10’da yer alırken, Antalya Sualtı Sporları Kulübü toplam takım puanıyla Türkiye ikincisi oldu.

Dört yıldır “Kız Kıza Dalıyoruz” ve “Kadın ve Deniz Çemberi” etkinliklerini düzenliyor

Foça’da doğup büyüyen Nermin Sena Özger, Yaşar Üniversitesi bünyesinde denizdeki canlılara yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen atık midye kabuklarından yapay resif üretimi projesinin yanı sıra birçok projede yer alıyor. Aynı zamanda bir dalış eğitmeni olan Özger, hobisini akademik çalışmalarıyla birleştirerek önemli başarılara imza atıyor. Denize olan tutkusuyla yürüttüğü projeler sayesinde bu yaz Yunanistan’ın Sisam Adası’ndaki Archipelagos Marine Conservation Institute’de araştırma görevlisi olarak staj yaptı. Burada deniz yaşamı ekolojisi ve deniz memelileri ekiplerini gözlemleyen Özger, farklı disiplinlerden gelen üniversite öğrencileriyle yapay resif tasarımı üzerine bir atölye düzenledi.

Özellikle kadınları hedef alan projelere önem veren Nermin Sena Özger, kadınlara denizi sevdirmek amacıyla dört yıldır “Kız Kıza Dalıyoruz” ve “Kadın ve Deniz Çemberi” etkinliklerini düzenliyor. Yeni projesi “Women For Marine Life” ile denizden çekinen ve denizle barışmak isteyen kadınlara ulaşarak denizdeki yaşamı korumak için farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz eylül ayında bu proje kapsamında düzenlenen deniz odaklı etkinliklerle korkularını aşan kadınlar, deniz ekolojisi hakkında bilgi edinip eğitimlerin sonunda deniz yaşamını korumak için uzmanlık belgesi alacaklar. Aynı proje kapsamında İspanya’nın Trasmulas köyünde “AdventureHer” adlı kadınların outdoor sporlar eğitimi programına, dalış topluluğu AquaX’i temsilen katıldı.

Yaşar Üniversitesi doktora öğrencisi Özger, “Hepsinde amacım kadınların denize ilgisini artırmaktı. Böylece deniz yaşamını tanıtıp sevdirmeyi hedefledim. Şimdi işin içine uzmanlık eğitimini de ekledim, böylece kadınlar sertifikalı deniz savunucuları olabilecek” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.