85 milyonun verileri çalındı mı? Bakan Uraloğlu’ndan ikinci açıklama

Bakan Uraloğlu, Kabine toplantısının ardından yapıtğı açıklamada 85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığı iddiasını doğrulamıştı. Uraloğlu’ndan ikinci açıklama geldi. İşte detaylar..

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 11:00
Kaynak: İHA
85 milyonun verileri çalındı mı? Bakan Uraloğlu’ndan ikinci açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine toplantısınında ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.Bir gazetecinin "85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin hackerler tarafından ele geçirildi mi?" sorusuna cevap veren Bakan Uraloğlu pandemi döneminde bir sızıntı olduğunu ve o süreçte önlenemediğini söylemişti.

85 milyon’un verileri çalındı mı?

Ankara’da düzenlenen Evrensel Posta Birliği (UPU) Bölgesel Strateji Forumu’na katılan Bakan Uraloğlu burada sorulan 85 milyon vatandaşa ait olan kişisel verilerin çalınıp çalınmadığına yönelik iddiaları soru üzerine “Türkiye’nin gündeminde verilerin çalınması gündemi yoktur çünkü böyle bir çalınma olayı olmamıştır” dedi.

 İşte Bakan Uraloğlu’ndan gelen ikinci açıklama;

“Şu anda Türkiye’nin gündeminde verilerin çalınması gündemi yoktur çünkü böyle bir çalınma olayı olmamıştır. Bu geçmiş dönemde sadece konuşulan bir bilgi vardı, oydu. Türkiye’nin şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili bir gündemi ve gerçekleşmiş olay yoktur. O dönem kendi içinde konuşulmuş, kapanmıştır. Şu anda Türkiye’nin gündeminde yok. Çok net söylüyorum. Kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir lafı cımbızla çekip sanki Türkiye’de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır diye kimse haber yapmasın. Şu anda böyle gündem yoktur. Bu şekilde yapılmış olan haberlere de cımbızla çekilip arkasına önüne yorum ekleyerek yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış bir konuyu yıllar sonra gündeme getirip de sanki güncel bir konu gibi sunulması asla doğru değildir. Bununla ilgili de başla bir şey söylenmesine gerek yok.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.