Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Yargı mensuplarımıza güvenelim

Engin Polat’ın tahliye edilmesi gündemde tartışmalara neden olurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan konuyla ilgili açıklama geldi. Bakan Tunç, "Yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim." dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 19:02
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adalet Bakanı Tunç'tan Engin Polat açıklaması: Yargı mensuplarımıza güvenelim

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçundan yargılanan Dilan ve Engin Polat davasında mahkeme  Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı verdi.  Tahliye kararı sonrası sosyal medyada gündem olurken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi.

YARGI ENİNDE SONUNDA EN DOĞRU KARARI VERİR

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Tunç Engin Polat’ın tahliyesi hakkında şöyle konuştu;

"Bir kişinin tutuklu yargılanması onun suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da onun suçsuz olduğu anlamına gelmez. Bırakalım yargı işini yapsın. Dışarıdan dosyadaki delilleri bizim değerlendirmemiz söz konusu olamaz. Görülmekte olan bir davada yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Yargı mensuplarımıza güvenelim.

"Yargının tarafsız ve bağımsız olduğunu hep ifade ediyorum. Görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Bunun bir yaptırımı var. Görülmekte olan davalarla ilgili olarak sorumluluk makamında olan kişilerin daha sorumlu davranması lazım. Burada sayın Özgür Özel'in kendi belediye başkanının, yargıya yönelik parmak sallamasına 'Onun yanındayız' demesi bir talihsizlik. Bunlar eski Türkiye manzaralarıdır. Buradan bir siyasi kazanç sağlamaya çalışanların boşuna bir beklenti içinde olduğunu söylemek istiyoruz. Milletin yargısını yıpratmayalım. Yargımızın yıpratılmasına da müsade edemeyiz."

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 ve devamında düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı.

BAŞSAVCILIĞIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Soruşturma kapsamında Dilan Polat, Engin Polat ve Sinem Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu şüphelilerden 16'sı tutuklanmış, hakimlik, 27 şirkete kayyum atanmasına hükmetmişti. Dilan Polat ve Engin Polat’ın yargılandığı ‘kara para aklama’ davasında mahkeme, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün’ün tahliyesine karar vermişti. Başsavcılık tahliye kararına itiraz etti. İtirazın reddedildiği bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.