Adidas'ın Bella Hadid kararı İsrail'de tepki çekti: Adidas paylaşımı kaldırdı

İsrail, Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid'e yönelik bir karalama kampanyası başlattı. Adidas'ın 1972 Münih Olimpiyatları'nı vurgulayan reklam kampanyasında Hadid'i tercih etmesi, İsrail hükümetinin tepkisini çekti.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2024 15:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adidas'ın Bella Hadid kararı İsrail'de tepki çekti: Adidas paylaşımı kaldırdı

Dünyaca tanınmış spor giyim markası Adidas, Bella Hadid'i 1972 Münih Olimpiyatları'nı tanıtan reklam kampanyasının yüzü olarak seçti. Bu seçim, İsrail'de büyük bir tepkiye neden oldu.

İsrail hükümeti ve bazı İsrailli gruplar, Hadid'in İsrail karşıtı görüşlerini öne sürerek, Adidas'a boykot çağrısında bulundular. İsrail hükümeti, bu kararın antisemitizmi artırdığını iddia ederek markayı sert bir şekilde eleştirdi.

Bella Hadid, uzun süredir Filistin davasına verdiği destekle tanınıyor. Sosyal medya paylaşımlarında, Filistin halkının yaşadığı zorlukları vurguluyor ve İsrail hükümetinin politikalarını şiddetle eleştiriyor. Filistin kökenli bir aileden gelen Hadid, bu duruşuyla sık sık Yahudi karşıtı suçlamalar ve komplolarla karşı karşıya kalıyor.

İSRAİL TARAFINDAN LİNÇ KAMPANYASI

İsrail, Bella Hadid'in Adidas'ın reklam yüzü olarak seçilmesini eleştiren resmi bir açıklama yaptı. İsrail, Münih Olimpiyatları'nda 11 İsraillinin, "terörist" olarak tanımladığı Filistinliler tarafından öldürüldüğünü belirterek, Hadid'in antisemitizmi yayma ve İsraillilere karşı şiddet çağrısında bulunma geçmişine sahip olduğunu iddia etti.

adidas boykot

ADİDAS’TAN GERİ ADIM

Adidas geri adım atarak yapmış olduğu paylaşımı kaldırdı ve Filistinli militanlar tarafından 11 İsrailli sporcu ve antrenörün öldürüldüğü 1972 Münih Olimpiyatları'nı anımsatan ayakkabı reklamında Bella Hadid’i oynattıkları için özür diledi.

Adidas sözcüsü Stefan Pursche, perşembe günü yaptığı açıklamada, reklamların "yarattığı üzüntü ve rahatsızlık" nedeniyle özür dilediklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.