Adıyaman Menzil’de otobüs duraklarına kadın-erkek uygulaması

Adıyaman Menzil Cemaati, toplu taşıma alanında otobüs duraklarını kadın ve erkek olarak ayırarak yeni bir uygulama başlattı

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2024 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2024 23:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adıyaman Menzil’de otobüs duraklarına kadın-erkek uygulaması

Son dönemde iç çekişmelerle gündeme gelen Menzil Cemaati, toplu taşıma alanında kadın ve erkekleri ayıran "harem-selamlık" uygulamasını otobüs duraklarına da taşıdı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan köyde, yan yana konumlandırılan iki otobüs durağının üzerine "Kadın" ve "Erkek" yazılarak cinsiyet ayrımı yapıldığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı.

Cinsiyet ayrımcılığına teşvik

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Menzil Cemaati lideri Abdülbaki Erol'un ardından cemaatin şeyhinin üç oğlu arasında başlayan iktidar mücadelesi ve iç tartışmalar, cemaatin gündemini sık sık meşgul etmektedir. Bu yeni uygulama ise cemaatin içindeki bölünmelerin ve farklı yönetim anlayışlarının bir yansıması olarak görülmektedir.

Cemaatin Adıyaman'daki köyünde uygulanan bu ayrımcı yöntem, Türkiye'nin laik yapısına ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkelerine aykırı bulunarak geniş kitleler tarafından eleştirilmektedir. Kadın ve erkeklerin ayrı otobüs durakları kullanması, toplumun genelinde hoşgörüyle karşılanmayıp, aksine cinsiyet ayrımcılığını teşvik ettiği düşünülmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.