Adnan Oktar’dan kritik açıklama: Devlet görev verirse İsrail- Filistin savaşını durdurabilirim

Adnan Oktar’ın suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve cinsel saldırı gibi 30 ayrı suçtan tutuklu yargılandığı davanın duruşması görüldü. Oktar, mahkemede önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 14:52
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adnan Oktar’dan kritik açıklama: Devlet görev verirse İsrail- Filistin savaşını durdurabilirim

Adnan Oktar’ın, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, siyasi ve askeri casusluk, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik, tehdit, şantaj, özel hayatının gizliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve tarihi eser kaçakçılığı gibi 30 ayrı suçtan tutuklu olarak yargılandığı Adnan Oktar Örgütü davasının duruşması bugün gerçekleşti. Örgüt kurucu lideri Adnan Oktar, mahkemede çarpıcı ifadeler kullandı.

TUTUKLULUĞUM İÇİN BİR NEDEN YOK

Tutukluluğunun devamının talep edilmesi konusunda konuşan Adnan Oktar, hukuk sistemini eleştiren şu ifadeleri kullandı:

"Tutukluluğum için bir neden yok. Benim için 8- 10 bin yıllık  ceza verilmişti zaten. Tutukluluğumun devam edilmesi talebinin nedeni avukat kısıtlılığımın devam etmesinin istenmesi. Bu dava tamamen boş. Genç kızlara neden arkadaşsınız, neden muhabbetiniz var deniyor bu dava ile. Bana verilen 8-10 bin yılın boş olduğunu bilmeyen hukukçu yok. Ceza hukukunu yazan profesörler burada bir suç yok diyorlar. İstinaf 400 sayfa gerekçe ile bu davayı bozdu. Sen misin bozan diyerek bu hakimleri sürdüler. Türkiye’de hukukun durumu bu. Adalete kimse güvenmiyor. Türkiye garip bir dönemden geçiyor, akıl almaz bir baskı var"

CUMHURBAŞKANI ALEYHİMDE BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

8-9 yaşında çocukların örgütçe istismar edildiği iddialarına yönelik konuşan Oktar, bunların çok ciddi iddialar olduğunu söyledi ve devamında, “Ben vatanını, milletini seven Türk milliyetçisi bir insanım. Yaptıklarımda bir anormallik olsa en ufak şeylerde bile yeri göğü inleten Cumhurbaşkanı benim aleyhimde bir şey söylerdi. Ama hakkımda tek bir kelime konuşmadı. Sayın Devlet Bahçeli ve Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmadı. Sayın Devlet Bahçeli’nin girişimleri güzel, ‘yumuşama olsun’ diyor. Bunlar güzel gelişmeler. Cumhurbaşkanımız solcu ve demokratik bir insan ama FETÖ tehdidi nedeniyle çok gergin. Bu nedenle özgür adalet anlayışının olmadığını görüyoruz. Hapis cezam 10 bin yıla çıkacak muhtemelen ama umurumda değil. Adalet Bakanımız çok dürüst bir insan. Kanun yararına bozma yoluyla hakkımda verilen cezaların hepsinin düşeceğine, beraat edeceğime  inanıyorum” şeklinde konuştu.

adnan oktar

TÜRKİYE HUZURSUZ, HERKES MUTSUZ

İfadesinde İsrail-Filistin savaşına da değinen Oktar, “Devlet bana görev verirse şu an süren savaşları durdurabilirim. Filistin’de olan olayı çok rahat durdurabilirim. İsrail’deki dindar Musevileri ve Filistin’deki Müslümanları tanıyorum. 15 gün içinde savaşı durdururum. Cezaevinden çıkmama da gerek yok. Bana bir oda ayarlasalar burada rahatça yapabilirim. Gençlerin de mutlu olmasını sağlayabilirim. Kadına karşı nefreti ortadan kaldırabilirim. Türkiye’yi bayram havasına sokabilirim. Türkiye huzursuz, herkes mutsuz durumda.” dedi.

MAHKEMEDEN ARA KARAR

Mahkeme heyeti tüm sanıkları dinledikten sonra kararını vermek üzere duruşmaya ara verdi ve verilen aranın ardından heyet kararını açıkladı. Buna göre, Oktar bir sonraki duruşmada fiziken yer alacak, tutuksuz sanıkların adli kontrol şartları devam edecek, tutuklu sanıkların tutukluluk halleri ise devam edecek. Davanın bir sonraki duruşması, 6 Aralık saat 10.00’da görülecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.