Ahu Tuğba’nın otopsi raporu çıktı!

Ünlü oyuncu Ahu Tuğba’nın ölümünün şüpheli bulunması nedeniyle yapılan otopsinin sonucu çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 10:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ahu Tuğba’nın otopsi raporu çıktı!

Ahu Tuğba, 1 Eylül’de yaşamını yitirmişti. KOAH hastalığıyla Miami'deki evinde uzun bir süre mücadele eden ünlü oyuncunun ölüm haberi, sanat camiasında büyük bir üzüntü yarattı. Ahu Tuğba’nın Miami’de polis memuru olarak görev yapan kızı, annesinin cenazesinin Türkiye’de defnedilmesini istemişti.

Şüpheli ölüm

 ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' olarak sınıflandırarak cenazenin Türkiye’ye naklini engelledi. Bu nedenle cenaze, 10 gün geçmesine rağmen hâlâ Türkiye’ye getirilememişti. Şüpheli ölüm sınıflandırması gereği, kişinin ölüm nedeninin kesin olarak belirlenmesi için otopsi raporunun tamamlanması bekleniyordu.

Rapor tamamlandı

Habertürk'te yer alan habere göre, Ahu Tuğba'nın otopsi raporu tamamlandı ve raporda ölümün şüpheli olmadığı belirtilse de, cenazenin Türkiye’ye nakli adli tıp merkezinin müdürünün tatilde olması nedeniyle gecikmiş durumda. Müdürün imzası olmadan raporun resmi olarak geçerlilik kazanmadığı belirtiliyor. Miami'deki adli tıp merkezinin müdürünün tatilden dönüp raporu imzalamasının ardından, Türkiye Miami Başkonsolosluğu gerekli işlemleri tamamlayarak cenazenin ülkeye getirilmesini sağlayacak.

Ahu Tuğba’nın cenazesinin Türkiye’ye getirilmesi sürecinin tamamlanması için bir süre daha beklenmesi gerekecek. Sanatçının ailesi ve sevenleri, cenazenin bir an önce Türkiye’ye ulaştırılması için yetkililerle iletişimde kalmaya devam ediyor.

Ahu Tuğba, kimdir?

Ahu Tuğba 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. 

Liseyi İstanbul Amerikan Kız Lisesi’nde tamamlamış.Üniversite için Kanada’ya gitmiş ancak eğitimini tamamlamadan Türkiye’ye dönmüştür.

1974 yılında sinema kariyerine ilk adımı atmıştır. 

Ahu Tuğba, dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamış olup, 80’li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak anılmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.