AJet'in rötarlı uçağındaki yolcu konuştu: Mecbur kalmadıkça o firmayı kullanmayın

AJet’in, İstanbul-Rize seferinde art arda 6 kez yaşanan rötar sonrası uçuşun yolcuları arasında bulunan Mehmet Tüysüz, yaşadıkları mağduriyeti aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 16:50
Kaynak: İHA
AJet'in rötarlı uçağındaki yolcu konuştu: Mecbur kalmadıkça o firmayı kullanmayın

AJet’in, Pazartesi günü yaptığı ve saat 11.00 olarak belirtilen İstanbul-Rize seferinde art arda 6 defa rötar yaşandı. Saat 11.00’da yapılması planlanan Rize-Artvin Havalimanı uçuşunun önce 17.30, sonra 18.10, sonra da 18.30’a ertelendiği aktarıldı. Fakat uçuş saati yeniden değişti ve 18.30 olan uçuş saati 19.30’a, ardından saat 22.00’ye ertelendi. Yolcular, sürekli değişen uçuş saatleri sebebiyle hava yolu şirketine tepkilerini gösterdi. O anlar bazı yolcularca cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Saat 22.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçak saat 23.45 gibi Rize-Artvin Havalimanı’na iniş yaptı. Rötar yapan uçağın yolcuları arasındaki Mehmet Tüysüz, bir süre sonra Rize’ye gitmek için başka bir uçaktan bilet satın aldı. Geç saatlere kadar bekleyen Tüysüz, artık mecbur olmadıkça AJet’ten bilet almayacağını aktardı.

“Bu kadar insan mağdur edilmez”

Yaşadığı mağduriyetle ilgili konuşan Mehmet Tüysüz, “Pazartesi günü eşime bilet aldım. Ben arkadaşımla beraber karayolu üzerinden gelecektim. Bu sefer benim karadan gelme işim iptal olunca ben de aynı uçaktan bilet almak istedim. AJet’te aynı uçakta yer yoktu. Eşimi Sabiha Gökçen Havalimanına götürdüm. Yarım saat sonra eşim beni aradı. Uçağın 17.30’a ertelendiğini söyledi. Ben de şaşırdım. Bu kadar saat nasıl ertelenir. Ben de biletimi aldım. Baktım ki benim biletim eşimle aynı uçakta. Saat 13.30’da bana bir mesaj geldi ve uçağımın 18.30’a ertelenmiş. Yine bekliyorduk, bu sefer 19.00’a ertelendi. Bu uçağın neden bu kadar ertelendiğini öğrenmek istedim. Görevlilerle görüştüğümde uçağın yurt dışından geleceğini, ’burada bakımı yapılıp Rize’ye inecek’ dendi. Orada bir görevli vardı. ’17.20’deki uçağında kalkması garanti değil’ dedi. Ben de ’19.00’da kalkacak uçağın garantisi var mıdır’ diye sordum. Ona da ’yok’ dedi. Ben de başladım gülmeye. Biraz mücadele sonucu benim biletlerim değiştirildi. 17.20’deki uçağa binebildim. Buraya geldik. Telefonuma sürekli mesaj geliyor. Uçağınız 20.00’ye ertelendi, 21.00’e ertelendi ve sonrasında 22.00’ye ertelendi diye mesaj gelmiş. Bundan sonra mecbur kalmadıkça AJet’ten bilet alacak değilim. Bu kadar insan mağdur edilmez. Oradaki vatandaşlar çok mağdur oldu. Ben kurtardım. Benden önce olmuş. Benim hanım oradayken baya tepki olduğunu söylemişti. Bütün hemşerilerime de söylüyorum. Mecbur kalmadıkça o firmayı kullanmayın” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.