AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir?

Kazım Sunar’ın istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi yaptığı istişareler sonucu AK Parti Nevşehir İl Başkanı olarak Av. Mehmet Ali Tanrıver’i atadı. Bu atamanın hemen ardından arama motorlarında “AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı olarak Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir?” sorusu aratılmaya başlandı. Sizler için bu soruyu cevapladık. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:20
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir?

Mehmet Ali Tanrıver, bugüne kadar partiye emeği geçenlere teşekkürlerini bildirerek bundan sonra partinin daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağını söyledi. Peki Mehmet Ali Tanrıver kimdir? AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı olarak Av. Mehmet Ali Tanrıver’in siyaset hayatı. İşte merak edilenler…

AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı olarak Av. Mehmet Ali Tanrıver kimdir?

Mehmet Ali Tanrıverdi, 1956 yılında Ankara'da, on çocuklu çiftçi Halil Onbaşı'nın en büyük oğlu olarak dünyaya geldi. Henüz on beş yaşında ticarete atılan Tanrıverdi, kırk yılı aşkın süredir Keçiören'in Yeniyol, Demirkapı ve Güçlükaya mahallelerinde komşuluk yaptıktan sonra Yakacık Mahallesi'nde ikamet etmektedir. Genç yaşta siyasete giren Tanrıverdi, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nden Ankara milletvekili adayı oldu. 1994-1999 yılları arasında Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanlığı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca, Ankara'ya Hizmet Verenler Derneği (AHİD) Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi olan Tanrıverdi, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Keçiören Belediye Başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamadı. Mehmet Ali Tanrıverdi, evli ve dört çocuk babasıdır.

AK Parti Nevşehir eski İl Başkanı olarak Av. Mehmet Ali Tanrıver’in siyaset hayatı

Mehmet Ali Tanrıverdi'nin siyaset hayatı oldukça uzun soluklu ve çeşitli görevlerle doludur. Tanrıverdi, genç yaşlarda siyasete atılmış olup, Milliyetçi Çalışma Partisi'nden Ankara milletvekili adayı olarak başladı. Daha sonra Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanlığı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca Ankara'ya Hizmet Verenler Derneği (AHİD) Genel Başkanlığı yapmış ve Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi olarak partisinin yönetiminde yer almıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.