TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Hollanda Maçı İçin Vize Kolaylığı

Almanya'nın Türkiye'deki Dış Temsilcilikleri, 6 Temmuz'da Berlin'deki Olympiastadion'da oynanacak Hollanda-Türkiye çeyrek final maçı için vize işlemlerinde Türklere kolaylık sağlayacaklarını açıkladı. Ancak, Türk Hava Yolları'nın uçak bilet fiyatları hızla arttı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 16:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Hollanda Maçı İçin Vize Kolaylığı

EURO 2024 son 16 turunda Türkiye, Merih Demiral'ın attığı iki harika golle Avusturya'yı 2-1 yenerek turnuvadan eledi. A Milli Futbol Takımımızın çeyrek finaldeki rakibi Hollanda oldu. Bu önemli maç, 6 Temmuz Cumartesi günü Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleşecek.

Türk vatandaşlarının vize alma süreçlerinde yaşadığı zorluklar nedeniyle Euro 2024 maçlarını yerinde izleyememesi üzerine, Almanya'nın Türkiye'deki Dış Temsilcilikleri harekete geçti. Temsilcilikler, 6 Temmuz'da Berlin Olympiastadion'da oynanacak olan Hollanda - Türkiye çeyrek final maçı için bilet sahibi taraftarların vize işlemlerini hızlandıracak bir uygulama başlattığını duyurdu. Yapılan açıklama şu şekilde:

Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Hollanda Maçı İçin Vize Kolaylığı

Türk Milli Futbol Takımı’nın 06.07.2024 tarihinde Berlin'de oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalin karşılaşmasına çıkma şansını elde etmesi nedeniyle, Almanya’nın Türkiye’de bulunan üç dış temsilciliği, bu maça bileti olan taraftarlar için kısa sürede sonuçlanacak vize uygulaması başlatıyor.

İlgilenen başvuru sahipleri, randevusuz olarak 3 ve 4 Temmuz 2024, Çarşamba ve Perşembe günlerinde, saat 09.00 ile 14.00 arasında, normalde gerekli olan tüm başvuru evraklarını (turist vizesi, bkz. 06 No’lu Bilgi Notu Bilgi Notu / Infoblatt 06 - Turistik Amaçlı Vize / Visum für touristische Reisen - Auswärtiges Amt (diplo.de)) Ve maç biletinin belgesini eksiksiz bir şekilde ibraz ederek vize başvurusunda bulunabilirler. Başvurular yalnızca Ankara, İstanbul ve İzmir’deki iDATA vize kabul merkezlerinde yapılmalıdır ve önceden randevu alınmasına gerek yoktur.

Tüm şartların yerine getirilmesi halinde, vizenin en geç 05 Temmuz tarihinde çıkması amaçlanmaktadır. Bu hızlandırılmış prosedür, ihbar süresinin kısa olması sebebiyle Türkiye’de vize başvurusunda bulunan çok sınırlı sayıda taraftara uygulanabilecektir. “

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu, Türk pasaportu ile seyahat edecek maç bileti sahibi vatandaşlarımız için başvuru sürecini hızlandırmak adına özel bir prosedür oluşturdu.

Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Hollanda Maçı İçin Vize Kolaylığı

Bu özel sürecin ayrıntıları şunlardır: Schengen vizesi başvuruları sadece Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na şahsen yapılabilir. Randevuların garantilenmesi için bilet numarası ve rezervasyon referans numarası gerekmektedir. Bu bilgilere, UEFA Bilet Portalı'ndaki "Sipariş Geçmişi" sekmesinden ulaşılabilir.

Yaşanabilecek teknik problemler ve sorular için https://support.tickets-euro2024.uefa.com/hc/en-us adresinden destek alınabilecektir.

VİZE KOLAYLAŞTI UÇAK FİYATLARI YÜKSELDİ

VİZE KOLAYLAŞTI UÇAK FİYATLARI YÜKSELDİ

Berlin'de milli heyecanı yaşamak isteyen vatandaşlar, Türk Hava Yolları'nın (THY) Berlin uçuşlarına yöneldi. Ancak maçın ardından THY'nin bilet fiyatlarının ciddi şekilde yükseldiği görüldü. Maç öncesinde 2 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişen bilet fiyatları, 45 bin TL'ye kadar çıktı. Bu durum vatandaşların tepkisine yol açtı.

Gazeteci Mehmet Sümer, "Maçtan önce 3.500 TL olan İstanbul-Berlin tek yön uçak bileti fiyatını 21.000 TL'ye çıkaran Türk Hava Yolları'na neden kimse 'Sen ne yapıyorsun arkadaş?' demiyor," ifadelerini kullandı. Sümer, bu eleştirilerini maçtan hemen sonra dile getirdi.

İstanbul-Berlin seferlerindeki neredeyse tüm uçaklar dolu. Boş kalan koltukların fiyatları ise 10 bin ile 45 bin TL arasında değişiyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.