Astronot Alper Gezeravcı, Uzay Komutanlığı’na atandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uzay Komutanlığı’na atandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 14:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
Astronot Alper Gezeravcı, Uzay Komutanlığı’na atandı

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinlik ve caydırıcılığını kara, deniz, hava, siber ve uzay alanlarında her geçen gün daha da artırdığını vurguladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri bünyesinde kurulmuş olan Uzay Komutanlığı'na ilişkin teşkil faaliyetlerinin devam ettiği bilgisi kaydedildi.

Buna göre, Türkiye’de ilk kez uzaya çıkan Türk astronot Hava Pilot Albay Alper Gezeravcı’nın, 2024 Yılı Genel Atamaları kapsamında Uzay Komutanlığı'na atandığı duyuruldu.

UZAY KOMUTANLIĞI NEDİR?

Uzay Komutanlığı, ülkelerin uzayda stratejik yeteneklerini geliştirmesi, uzay faaliyetlerini koordine etmesi ve uzayın güvenliğini sağlaması kapsamında kurulan askeri birim ve organizasyon olarak açıklanabilir. Bu komutanlıkların görevleri arasında, uzayda yörünge güvenliğini sağlamak, uyduların korunmasından sorumlu olmak, olası düşman tehditlerine karşı uzay savunması ve uzay temelli iletişim ve istihbarat yer alır.

Uzay Komutanlığının varoluş amaçları arasında, barış zamanında uzayın kullanımını düzenlemek ve askeri çatışmalar sırasında uzayda oluşabilecek tehditlere karşı stratejik hamleler yapmak bulunur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.