Aydem Enerji’nin üst yönetiminde bayrak değişimi yaşandı

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden Aydem Enerji’de üst yönetimde değişiklik gerçekleşti. Enerji sektöründe 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve son 15 yıldır Aydem Enerji grup şirketlerinde üst düzey görevlerde bulunan Serdar Marangoz, Aydem Enerji’nin CEO’su olarak atandı

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 11:07
Kaynak: BÜLTEN
Aydem Enerji’nin üst yönetiminde bayrak değişimi yaşandı

Elektrik üretimi, dağıtımı ve perakende alanlarında faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük entegre enerji şirketlerinden Aydem Enerji’de üst yönetimde bir değişiklik oldu. Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Marangoz, 1 Kasım 2024 itibarıyla, 2018 yılından bu yana Aydem Enerji’nin İcra Kurulu Başkanı (CEO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan İdris Küpeli’den bayrağı devralacak.

2009 yılından beri Aydem Enerji grubu içinde çeşitli üst düzey pozisyonlarda görev alan deneyimli Marangoz, yeni görevine 1 Kasım 2024’te başlayacak. Ayrıca, Aydem Yenilenebilir Enerji’deki Genel Müdürlük görevini vekaleten sürdürecek.

Serdar Marangoz kimdir?

ODTÜ Elektrik–Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Serdar Marangoz, enerji sektöründeki kariyerine 2006 yılında Siemens AG'de başlamıştır ve yaklaşık 20 yıllık tecrübeye sahip. 2009 yılından itibaren Aydem Enerji bünyesinde çeşitli şirketlerde üst düzey yönetici pozisyonlarında görev aldı. Marangoz, sırasıyla Aydem Elektrik Piyasası ve Regülasyon Müdürü, Adm Elektrik Dağıtım ve Gediz Elektrik Dağıtım şirketlerinde İcra Kurulu Üyesi olarak çalıştı.

2019 yılında Aydem Enerji Ticaret Grup Başkanı (CCO) ve Aydem Yenilenebilir Enerji Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Aynı yıl, Aydem Perakende ve Gediz Perakende şirketlerinin yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra 2021 yılından itibaren genel müdürlük görevini de üstlendi. 2023 yılına kadar perakende grup şirketlerinin genel müdürlüğünü yürüten Marangoz, 25 Ekim 2023 itibarıyla Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.