Aydın-Denizli Otoyolu'ndan 3 günde 22 bin araç geçiş yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Ekim'de faaliyete geçen Aydın-Denizli Otoyolu'nu 3 gün içinde yaklaşık 22 bin aracın kullandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2024 13:39
Kaynak: AA
Aydın-Denizli Otoyolu'ndan 3 günde 22 bin araç geçiş yaptı

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, otoyolun 17 Ekim'de trafiğe açıldığını ve bunun, Kuyucak-Aydın güzergahındaki 70 kilometrelik son bölüm dahil olmak üzere tamamlandığını hatırlattı.

Yolun toplamda 163 kilometre uzunluğuna sahip olduğunu belirten Uraloğlu, bu otoyolu sadece 3 günde yaklaşık 22 bin aracın kullandığını aktardı.

Uraloğlu, otoyolun ticaret ve turizm açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çekerek, "Otoyolumuz sayesinde sanayi ve tarım ürünlerini, Ege Bölgesi'nin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı'na Denizli üzerinden çok daha kısa sürede nakledeceğiz. Ayrıca, Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi önemli turizm merkezlerimize ulaşımı daha konforlu hale getirmiş olduk. Üç gün gibi kısa bir sürede yaklaşık 22 bin aracın geçiş yapması, projenin doğru bir yatırım olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

Vatandaşların projeye olan ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Uraloğlu, otoyolun bölgedeki ekonomik faaliyetleri artıracağına vurgu yaptı.

2 SAATLİK YOLCULUK 55 DAKİKAYA İNDİ

Bakan Uraloğlu, otoyol güzergahının ilk etabının Kocabaş'tan başlayarak Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy ve Buharkent ilçelerini geçip Kuyucak'a ulaştığını belirtti.

İkinci etabın Kuyucak'tan başlayarak Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerinden geçerek Aydın'da sona erdiğini aktaran Uraloğlu, şunları ekledi:

"Otoyolumuz sayesinde Aydın ve Denizli arasında trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresini 55 dakikaya indirdik. Otoyolla zamandan 4,5 milyar lira, akaryakıttan ise 800 milyon lira olmak üzere yıllık 5,3 milyar lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 61 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız."

Uraloğlu, Aydın-Denizli Otoyolu’nun sağladığı konforlu ve hızlı ulaşımın vatandaşlardan tam not aldığını da ifade etti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.