Bakan Tekin açıkladı: Haftalık ders saati azalacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, haftalık ders saatlerinin azaltılacağı iddiaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 23:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bakan Tekin açıkladı: Haftalık ders saati azalacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) gerçekleştirdiği 'Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak' başlıklı etkinliğin protokol konuşmasını gerçekleştirdi.

Tekin, programın bitişiyle beraber basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Tekin, yeni dönemde matematik ve fen bilgisi dersinin saatlerinin azaltılması hakkında bunun bir müfredat çalışması olduğunu, haftalık ders saati çalışması olmadığını söyledi. Tekin, haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ya da değişiklik olmadığına da dikkat çekti.

Yusuf Tekin, Matematik ve fen bilgisi derslerinin saatleri mesleki ve teknik eğitimde azaltılmış olabileceğini, çünkü orada başka bir durumun söz konusu olduğunu söyledi.

Ders saatinde azalma yok

Tekin, “Ancak müfredat çalışmamızda haftalık ders saatleriyle ilgili hiçbir önerme ve değişiklik yok. Bu bir müfredat çalışması. Haftalık ders saati çalışması değil. Burada herhangi bir dersin haftalık saatini artırmak ya da azaltmak gibi bir durum söz konusu değil. Ben bu önyargılı bakışa itiraz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Valilikten önemli açıklama

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada "2024 - 2025 Eğitim öğretim yılı, 09.09.2024 Pazartesi günü başlayacak. İstanbul'da re mi ve özel okullarımızda 2 bin 685 öğrencimiz eğitim öğretime başlayacak olup bu öğrencilerimizden 715 bin 835'i ilk kez yeni okullarında eğitim - öğretime başlayacaklardır. Okulların açılmasıyla birlikte 16 bini aşkın öğrenci servisi trafiğe çıkacaktır. Servis araçları ve velilerimizin ilk günlerde yaratacağı sirkülasyonun, şehir trafiğinde yoğunluk yaşanmasına sebep olacağı değerlendirilmektedir. Bu nedenle İstanbul'daki tüm okullarda okulların açılacağı 09.09.2024 Pazartesi günü eğitim öğretimin 10.00 ile 15.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.