Bakan Uraloğlu 19 Eylül'ü işaret etti

Bolu Dağı Tüneli'nde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve 19 Eylül'de çalışmaların tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Tünelin 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağladık. Toplam 256 metre uzunluğundaki fore kazık imalatlarını bitirdik" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 18:59
Kaynak: İHA
Bakan Uraloğlu 19 Eylül'ü işaret etti


Heyelan riski sebebiyle Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli geçişinde tünel tüpünün 67 metre uzatılması çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tünelde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Bakan Uraloğlu, tünel tüpünün uzatılması için kullanılan çelik panelleri birbirlerine monte etti. Bakan Uraloğlu'na Bolu Valisi Erkan Kılıç, Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti İl Başkanı Suat Güner, İl Genel Meclisi Başkanı Ekrem Çetinkaya eşlik etti. Yapılan çalışmaların 19 Eylül'de tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Uraloğlu, 67 metrelik çelik yapı imalatında 27 metre ilerleme sağladıklarını ifade etti.
 

19 Eylül'de tamamlamayı hedefliyoruz”


19 Eylül'de çalışmaları bitirmeyi planladıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, "Ankara ile İstanbul'u birbirine bağlayan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli mevkiinde 2022 yılında meydana gelen heyelanın ardından tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönünde uzatılmasına karar vermiştik. Bu kapsamda yapılan çalışmaların ilk ayağı olarak İstanbul-Ankara yönündeki ulaşımı sağlayan tüpü 2023 yılı içerisinde 90 metre uzatarak hizmete açtık. Çalışmaların ikinci ayağı kapsamında Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünel portalının uzatılması çalışmalarına da 31 Temmuz'da başladık. 50 gün sürmesini planladığımız çalışmalarımızı 19 Eylül'de tamamlamayı hedefliyoruz ve çalışmalarımızı planlarımıza uygun bir şekilde başarıyla sürdürüyoruz” diye konuştu.
 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.