Bakan Uraloğlu’na tepki gösteren Kılıç: Ne can güvenliğimiz kaldı ne de mahremiyet!

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun “85 milyonun kimlik bilgilerinin çalındığı maalesef doğru. Maalesef önlenemedi” açıklamasına sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:50
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Bakan Uraloğlu’na tepki gösteren Kılıç: Ne can güvenliğimiz kaldı ne de mahremiyet!

Muhabir - Merve Ağrıç / Türkiye’de 108 milyon vatandaşın Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kimlik numarasının, adresinin, cep telefonunun ve diğer kişisel verilerinin çalındığı gündeme gelmişti. Bilgisayar korsanlarının, ele geçirdikleri verileri ‘Yenilenmiş T.C’, ‘Adres’, ‘GSM’ ve ‘101m’ isimli beş farklı Google Drive dosyasında topladığı öğrenilmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Beştepe’deki Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensupları, Uraloğlu'na 85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilip geçirilmediğini sordu. Uraloğlu yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların kimlik bilgilerinin çalındığını doğruladı. Bu duruma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sert tepki gösterdi.

URALOĞLU: PANDEMİ SÜRECİNDE BAZI BİLGİLER ÇALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada, “Bu pandemi sürecindeki hatırlarsınız, sağlık sisteminden bir sızıntıdır. Onun haricinde yok. İnsanların güncel verilerinin çalındığıyla ilgili bir veri yok. Pandemi sürecinde bazı bilgilerin maalesef belli şekliyle elde edilmiş olduğu doğru. O süreçte o maalesef önlenemedi” ifadelerine yer verdi.

KILIÇ: GÜVENLİĞİMİZİ KORUYAMAYANLARA GÜVEN DUYMAK MÜMKÜN MÜ?

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına sert tepki österen CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ise “85 milyonun kimlik bilgileri çalındı, çözüm mü? 'Maalesef önlenemedi.' Bu ülkede; ‘maalesef’ ‘fıtrat’ ‘kandırıldık’ gibi kavramlar devlet politikası haline geldi. Ne can güvenliğimiz kaldı ne mal güvenliğimiz ne de mahremiyet! Bu ihmalkarlığın bedelini kim ödeyecek? Güvenliğimizi koruyamayanlara güven duymak artık mümkün mü? Hemen seçim artık temenni değil, zorunluluktur” diye vurguladı.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.