Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir ayda 200 göçmen kaçakçısı ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde son bir ayda 200 göçmen kaçakçılığı organizatörünün ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2024 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2024 08:43
Kaynak: AA
Bakan Yerlikaya duyurdu: Bir ayda 200 göçmen kaçakçısı ve 4 bin 40 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada, cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıklarınca yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonlar kapsamında, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 aracın ele geçirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, ülke genelinde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik son bir ayda jandarma tarafından aralıksız gerçekleştirilen operasyonlar dahilinde 200 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını ifade ederken, göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 82'sinin tutuklandığını, 31'i hakkında adli kontrol kararı verildiği bilgisini paylaştı.

Bakan Yerlikaya, diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğünü, yakalanan düzensiz göçmenlerin il göç idaresi müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını bildirirken, operasyonlarda görev alan ekiplere tebriklerini iletti.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.