Bakan Yerlikaya duyurdu: Kuyu-20 operasyonu kapsamında 11 şüpheli tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamada, İstanbul'da düzenlenen "Kuyu-20" operasyonu kapsamında organize suç örgütüne üye olan 11 şüphelinin tutuklandığı bilgisini kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2024 08:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2024 09:00
Kaynak: AA
Bakan Yerlikaya duyurdu: Kuyu-20 operasyonu kapsamında 11 şüpheli tutuklandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyona ilişkin bir paylaşımda bulundu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, elebaşılığını Kani Derici ve Ferit Bilmez'in yaptığı, İstanbul'da bulunan  2 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenledikleri "Kuyu-20" operasyonundan söz etti.

Operasyon kapsamında, elebaşlarının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 11 şüphelinin yakalanarak tutuklandığı açıklayan Yerlikaya, paylaşımına "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursu olsun organize suç örgülerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız." notunu düştü.

KUYU-20 OPERASYONU

Bakan Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İstanbul Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu gerçekleştirilen Kuyu-20 operasyonunda, şüpheliler suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürmeye teşebbüs, tehdit, 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet ve mala zarar verme suçlarından yargılandılar.

Yapılan operasyonda 15 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonu yürüten jandarma personelini tebrik ederken, paylaşımında operasyona ait görüntüleri de paylaştı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.