Bakan Yumaklı, İzmir'deki yangın için yola çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki yangın bölgesine hareket etti. Çanakkale ve Bolu’daki yangınları da inceleyen Yumaklı, yerinde değerlendirme yapacak

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2024 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2024 23:48
Kaynak: AA
Bakan Yumaklı, İzmir'deki yangın için yola çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Çiğli ilçesinde devam eden orman yangınını yerinde incelemek üzere Ankara'dan hareket etti. Bakan Yumaklı, gün boyunca Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen yangınları yerinde değerlendirdi.

Çanakkale ve Bolu’da İncelemelerde Bulundu

Bakan Yumaklı, öncelikle Çanakkale'deki yangın bölgesini ziyaret ederek, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Çanakkale'nin ardından Bolu’nun Göynük ilçesine geçerek, burada çıkan orman yangını ile ilgili havadan ve karadan detaylı incelemelerde bulundu. Göynük'te, Dedeler köyündeki Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Yumaklı, yetkililerden bilgi aldı ve yangınla ilgili mevcut durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İzmir’e Yöneldi

Bolu'daki incelemelerinin ardından Bakan Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine hareket etti. İzmir’de dünden beri süren ve geniş bir alana yayılan yangınla ilgili detaylı bir değerlendirme yapmak üzere bölgeye varmayı hedefliyor. Bakan Yumaklı’nın İzmir ziyaretinin, yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlaması ve yerinde destek vermesi bekleniyor.

Bakan Yumaklı, ülke genelinde şu ana kadar 47 orman ve kırsal yangının çıktığını belirtti. Bu yangınlardan 30’unun kontrol altına alındığını, 17’sine ise hala müdahale edildiğini duyurdu. Yumaklı, yangın söndürme ve kontrol çalışmalarına ilişkin detayları sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaştı ve tüm ekiplerin yoğun bir şekilde çalıştığını vurguladı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.