TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıklarda devir teslim: Yeni bakanlar göreve başladı

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nda Kemal Memişoğlu, Çevre Bakanlığı'nda Murat Kurum göreve başladı. Fahrettin Koca ve Mehmet Özhaseki'nin yerine atanmalarının ardından devir teslim törenleri düzenlendi, yeni bakanlar görevlerini devraldılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 15:40
Kaynak: İHA
Bakanlıklarda devir teslim: Yeni bakanlar göreve başladı

Türkiye'de iki önemli bakanlıkta görev değişikliği gerçekleşti. Sağlık Bakanlığı'na atanan Kemal Memişoğlu, görevi Fahrettin Koca'dan devralırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na atanan Murat Kurum ise görevi Mehmet Özhaseki'den devraldı.

Sağlık Bakanlığı'nda Devir Teslim: Kemal Memişoğlu Görevi Fahrettin Koca'dan Devraldı

Sağlık Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Fahrettin Koca, görevi yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na devretti. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Fahrettin Koca'nın yerine atanan Memişoğlu, bakanlığın Bilkent yerleşkesinde düzenlenen törenle göreve başladı.

Koca, yaptığı konuşmada, 10 Temmuz 2018'de devraldığı bakanlık görevi süresince Elazığ depremi, pandemi süreci ve Kahramanmaraş depremleri gibi büyük sınavlar verdiklerini ve bu süreçleri başarıyla yönettiklerini ifade etti. Koca, "Ülkemizin aşı konusunda, dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldıracak olan, yeni Hıfzıssıhha projesini ulaştığı noktada size devrediyorum. Hepatit A, Suçiçeği ve Kuduz aşıları için başlattığımız teknoloji transferi ile, ülkemizde kurulacak, ve tamamen yerli üretim yapacak tesislerimiz için, saydığım aşılardan ikisinin teknoloji transfer süreci başladı. Hedef, 2028 yılına geldiğimizde, bağışıklama programımızdaki tüm aşıları, yerli olarak üretebilmektir." dedi.

Yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise, Türkiye'nin özellikle son 22 yılda sağlıkta büyük bir gelişim ve devrim niteliğinde birçok başarıya imza attığını dile getirerek, "Türkiye artık sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra sağlık bilgisini üretmek ve bu konuda dünyanın lider ülkesi olmak hedefindedir" açıklamasında bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda Devir Teslim: Murat Kurum Görevi Mehmet Özhaseki'den Devraldı

Sağlık sorunları nedeniyle görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Cumhurbaşkanlığı kararı ile Murat Kurum atandı. Kurum, bakanlığın yerleşkesinde düzenlenen devir teslim töreni ile görevi Özhaseki'den devraldı.

Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, "Yıllardır Cumhurbaşkanımız liderliğinde yol yürüdük. Ülkeye çok hizmetler ettik. Bugün buradan ayrılırken yapmış olduğum hizmetlerden dolayı vicdanen müsterih olduğum gibi huzur içerisinde ayrılıyorum. Sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yeni Bakanı Murat Kurum ise, "Bizi kardeşi ve evladı gibi bağrına basan aziz milletimize hizmet etmek. Gece ve gündüz bunun için çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Geçmişte ne yaptıysam yine aynısını aziz milletim için yapmak olacaktır" ifadelerini kullandı. Kurum, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu ve depreme karşı kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracaklarını belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.