Baro başkanından ‘Narin’ açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Narin Güran cinayetine ilişkin son durumu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 20:27
Kaynak: İHA
Baro başkanından ‘Narin’ açıklaması

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde mahallesinde kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında cansız bedeni bulunan Narin Güran Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor.

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, bugün cinayete ilişkin başlatılan soruşturmanın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

11 kişinin tutuklu bulunduğu soruşturmada şüpheli olmayan ve cenazesinin Adli Tıp Kurumu işlemleri sonrası teslim edildiği Narin’in ağabeyi Baran Güran’ın başvurusu üzerine Diyarbakır Barosu’nun da soruşturmaya müşteki olarak katıldığını ifade eden Eren, konuşmasında şunları bilgileri aktardı:

“Diyarbakır Barosu, dosyayı ilk günden zaten hukuk örgütü olarak takip ediyordu. Birçok işlemde de bulundu, otopsi olmak üzere birçok işlemde de soruşturma ve dosya takibi konusunda savcılık ile iletişim ve temasımız sürekli vardı. Geçen hafta itibariyle Diyarbakır Barosu kurumsal olarak müşteki sıfatıyla davaya eklenme talebinde bulunmuştu. Bu konuda henüz bir karar verilmedi ama bugün itibariyle sabah baromuza, Narin Güran’ın dosyada şüpheli olmayan ve Adli Tıp Kurumu önünde cenazenin de kendisine teslim edildiği ağabeyi Baran Güran, baromuza hukuki destek talebinde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.