Başdaş’dan Dilruba’nın protokolde yer almasına sert tepki: Vekil de yapın tam olsun!

İzmir’de dün gerçekleşen 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında, verdiği sokak röportajının ardından tutuklanan Dilruba, protokolde CHP başkanlarının arasında yer aldı. Bu duruma Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 11:11
Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ
Başdaş’dan Dilruba’nın protokolde yer almasına sert tepki: Vekil de yapın tam olsun!

Muhabir- Merve Ağrıç/ Instagram’ın kısıtlanması ile ilgili verdiği sokak röportajı nedeniyle bir süre ceza evinde tutulup ardından 18 gün sonra tahliye olan Dilruba, dün 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında protokolde yer aldı. Birçok kişi tarafından sosyal medyada tutuklanmasına tepki gösterilen Dilruba, fuar açılışında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun yanında yer aldı. Bu duruma Ak Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda sert tepki gösterdi. Başdaş paylaşımında, “Vekil de yapın tam olsun! Halkın değerlerine ve Cumhurbaşkanına yapılan bu saygısızlık karşısında, en azından bir özür beklenirken, böylesine önemli bir platformda baş köşede ağırlanması kabul edilemez bir durumdur” dedi.

BU AYRIŞTIRICI HAREKETİ TASDİK EDEN HERKESİ KINIYORUM

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak tepki gösteren Başdaş, paylaşımın devamında ise şu sözlere yer verdi: “Vekil de yapın tam olsun! Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve seçmenlerimize yönelik ağır hakaretlerde bulunduktan yalnızca 18 gün sonra tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eşliğinde 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılış törenine katıldı. Bu törene katılmakla kalmadı, üstelik kendisine protokolde özel bir yer verildi. Bu durum, kamu vicdanında derin bir rahatsızlık yarattı. Bir yanda Cumhurbaşkanımıza yapılan haksız ithamlar, diğer yanda bu ithamların neredeyse ödüllendirilir gibi takdim edilmesi, büyük bir tezat oluşturmaktadır. Halkın değerlerine ve Cumhurbaşkanına yapılan bu saygısızlık karşısında, en azından bir özür beklenirken, böylesine önemli bir platformda baş köşede ağırlanması kabul edilemez bir durumdur. Bu tür olaylar, siyasetin ve toplumsal değerlerin ne kadar hassas dengeler üzerine kurulu olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Özellikle bu tür fuarların, toplumu bir araya getiren ve dayanışmayı güçlendiren etkinlikler olması beklenirken, tam aksine, toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştiren bir tablo ortaya çıkmaktadır. Bu tutum, fuarın amacına ve ruhuna da aykırı bir tutum olmuştur. Olmadı kendisine vekillik de verin tam olsun. Bu ayrıştırıcı hareketi tasarlayan, tasdik eden herkesi kınıyorum.”

Kaynak: MUHABİR MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.