Bayraktar TB3 SİHA teste girecek

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA'nın TCG Anadolu gemisinde denemelerine başlayacağını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 12:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bayraktar TB3 SİHA teste girecek

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 SİHA’nın TCG Anadolu gemisinde testlerine başlanacağını duyurdu.

Tuz Gölü Hisar Atış Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Yarışması'nda açıklamada bulunan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in bu yıl da büyük bir organizasyonla Antalya’da yapıldığını ve 25 farklı yarışmanın düzenlendiğini belirtti. Ayrıca, bu yıl 11 farklı ilde devam eden TEKNOFEST yarışmalarının ülkenin gençlerinin hayallerini desteklediğini ifade eden Bayraktar, "Tuz Gölü Hisar Atış Alanı, gençlerimizin hayallerine yön verdiği bir yer ve burada yapılan çalışmalar ülkemizin Milli Uzay Programı ve hava savunma sistemleri gibi önemli alanlarda yeni nesiller yetiştiriyor. 7 yıldır düzenlediğimiz TEKNOFEST, binlerce öğrencinin yetişmesini sağladı ve ülkemiz artık dünyanın en iddialı ülkelerinden biri oldu," dedi.

Bayraktar, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da yapılacak TEKNOFEST etkinliğine tüm ülkeyi ve dost coğrafyaları davet ederek, etkinlikte yer alacak gençlerin dünya lideri olmayı hedeflediklerini vurguladı.

Selçuk Bayraktar, günümüzde yapılanların geçmişte sadece bir hayal olarak görüldüğünü belirterek, "Eskiden mühendislerin en büyük hayali bir yabancı firmada bakım mühendisi veya satış elemanı olmaktı. Ancak bugün gençlerimiz, dünyaya damgasını vuracak markaları inşa edebilir ve teknolojileri geliştirebilir durumda. Milli teknoloji hamlesinin bu idealini destekleyen herkese teşekkür ederim," şeklinde konuştu.

Bayraktar TB3 SİHA hakkında

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB3, katlanır kanatları ve kısa mesafede iniş-kalkış yeteneği ile dikkat çeken bir silahlı insansız hava aracıdır. Bu yenilikçi teknoloji, özellikle amfibi çıkarma gemisi TCG Anadolu üzerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. TCG Anadolu'nun uçak eksikliğini gidermek amacıyla geliştirilen Bayraktar TB3, hem stratejik hem de operasyonel ihtiyaçları karşılamak için modern özelliklerle donatılmıştır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.