Bir kampanya daha: Kış saati uygulaması yeniden başlasın!

Kış saati uygulamasının tüm ısrarlara rağmen gündeme alınmamasına toplumun birçok kesiminden ses yükselirken, change.org sitesinde kampanya da başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 15:08
Muhabir: SULTAN GÜMÜŞ KAYA
Bir kampanya daha: Kış saati uygulaması yeniden başlasın!

Türkiye, 2016'dan itibaren kış saati uygulamasını sona erdirerek, yıl boyu yaz saati düzenlemesine geçti... Bu karar beraberinde birçok problemi de getiriyor. Sabah çalışmak için yola düşen emekçiler, öğrenciler ve daha birçok kesim karanlıkta mesaiye başlarken, yıllardır dile getirilen 'kış saatine geçilsin' talebi ne yazık ki karşılık bulmuyor.

Çareyi sosyal medya platformlarında arayan vatandaşlar, change.org sitesinde ‘Kış Saati Uygulaması Yeniden Başlasın’ başlıklı bir kampanya oluşturdu.

KIŞ SAATİNE GERİ DÖNMEK İSTİYORUZ

Kampanya metninde şu ifadeler yer alıyor:

“Sabahları işe, okula giderken gecenin karanlığında yola çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu durum, toplum olarak hepimizin psikolojisini ve sağlığını olumsuz etkiliyor. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin arttığı günümüzde, karanlıkta işe ve okula gitmek kadınlar ve çocuklar açısından tehlikeyi daha da artırıyor. Karanlıkta iş ve okul trafiğinin artması, trafik kazalarını da artırıyor. Bugüne kadar uzmanların yaptığı açıklamalar, enerji tasarrufu açısından da kalıcı yaz saati uygulamasının bir etkisi olmadığı yönünde. Bu uygulamayı tüm yıla yaymanın halk sağlığını daha da olumsuz etkileyeceğini söylemenin oldukça güçlü bilimsel temelleri vardır. Hem uzmanların açıklamalarına hem kamuoyunun taleplerine baktığımızda artık bu uygulamadan vazgeçmenin zamanı geldi. Bu yüzden kalıcı yaz saati uygulamasından vazgeçip, kış saatine geri dönmek istiyoruz. Lütfen bu talebimizi destekleyin, kampanyayı imzalayın.”

Kaynak: SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.