Bornova'da 30 Ağustos'ta görkemli etkinlikler

Bornova'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, Mustafa Kemal Caddesi'nde coşkuyla kutlandı. Etkinliklerde Bornovalılar Türk bayraklarıyla marşlar söyledi

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 09:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
Bornova'da 30 Ağustos'ta görkemli etkinlikler

Bornova’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Mustafa Kemal Caddesi boyunca gerçekleştirilen kortej geçişinde, Bornovalılar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle marşlar söyleyerek zaferin coşkusunu yaşadı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde sahne alan İlyas Yalçıntaş, seslendirdiği şarkılarla katılımcılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Zafer Bayramı kutlamaları, Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen bir resepsiyonla başladı. Resepsiyonda sergilenen vals ve zeybek gösterileri, konuklara keyifli anlar yaşattı. Resepsiyona Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar ve muhtarlar katıldı.

Mustafa Kemal Caddesi kırmızı-beyaza büründü

Resepsiyonun ardından, Mustafa Kemal Caddesi’nde düzenlenen kortej geçişi, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, eşi Beste Eşki ve kızları Asya Tuna’nın katılımıyla gerçekleşti. Başkan Eşki, yürüyüş boyunca Bornovalıları selamladı. Kortej sırasında cadde, zafer şarkıları ve marşlarla adeta kırmızı-beyaza boyandı. Meşalelerle aydınlanan yürüyüşte, vatandaşlar balkonlarından coşkuya ortak oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda müzik dolu gece

Kortej sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda devam eden kutlamalar, DJ Olcay Fidan’ın performansıyla başladı. Ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı İlyas Yalçıntaş, “İncir”, “Olmazsa Olmazım” ve “Şahit” gibi sevilen şarkılarını meydanı dolduran kalabalıkla birlikte söyledi.

Başkan Eşki’den tarihe vurgu

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yaptığı konuşmada, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihine vurgu yaparak, “Bu zafer kolay kazanılmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaşın ardından Cumhuriyet'i ve devrimleri hayata geçirdi. Tarihten ders çıkarmalı ve kendi ayakları üzerinde sağlam bir devlet inşa ederek bunu sürdürmeliyiz. Kurucu kodlarımıza ve Cumhuriyet’in temel doktrinlerine bağlı kalmak, bunun en önemli yoludur. Bu anlamda, bugün hep birlikte bu coşkuyu kutlamaktan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etmekten gurur duyuyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.