Bornova’da afet bilinci için Ideathon’24 etkinliği düzenlenecek

Bornova Belediyesi, afet bilincinin artırılmasına katkı sağlamak ve kentin afet ile mücadele alanında yapılacaklara ilişkin sinerji oluşturmak amacıyla düzenlediği için Ideathon’24 etkinliğini 16 Ekim’de başlatacak

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2024 11:25
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
Bornova’da afet bilinci için Ideathon’24 etkinliği düzenlenecek

İzmir Bornova Belediyesi, ülke genelinde afet bilincini artırmayı, kent genelinde afetlerle mücadele konularında farkındalık yaratmayı ve bu alanda yapılacak çalışmalara yönelik güçlü bir sinerji oluşturmayı hedefleyen önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Afete Dirençli Kent ‘Bornova’ Ideathon’24 adıyla düzenlenecek bu etkinlik, toplumu afetler konusunda bilinçlendirmek ve çözüm odaklı fikirler geliştirmek amacıyla düzenleniyor. İzmir gibi deprem riski yüksek bir şehirde bu tür etkinlikler, toplumsal dayanıklılığın artırılması için hayati önem taşıyor.

ETKİNLİK 16 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Etkinlik, 16 Ekim Çarşamba günü saat 10.00'da başlayacak ve 17 Ekim Perşembe günü saat 13.00'da Dramalılar Köşkü’nde sona erecek. Katılımcıların birbirleriyle bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacakları bu 2 günlük süreç, afetlere karşı daha hazırlıklı ve dirençli bir şehir oluşturmak için önemli bir zemin sağlayacak. Bornova Belediyesi, bu etkinlik kapsamında sınırlı sayıda katılımcıya yer vererek, afet bilincini artırmaya yönelik yaratıcı fikirlerin geliştirilmesine öncülük etmeyi amaçlıyor.

ETKİNLİK BAŞVURULARI 12 EKİM’DE SONA ERECEK

Etkinliğe katılmak isteyenlerin, en geç 12 Ekim’e kadar basvuru.bornova.bel.tr adresi üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Deprem kuşağında yer alan İzmir’de hem bireylerin hem de kurumların bu tarz farkındalık çalışmalarına aktif katılım sağlaması büyük bir önem taşıyor.  Etkinlik sırasında katılımcılar, yenilikçi fikirler geliştirecek ve afetlerle mücadelede etkili olabilecek projeler üretecekler. Belediye ile birlikte fikir yürütülecek bu etkinlikte, en iyi fikri üreten ve kazananlara ödüller verilecek. 1’inciye 20 bin TL, 2’nciye 15 bin TL ve 3’üncüye 10 bin TL ödül verilecek. Afetlere karşı direncin artırılması, sadece bireysel önlemlerle sınırlı kalmayıp, toplumsal bir iş birliği ve dayanışma gerektirdiğinden, bu tarz etkinlikler şehrin genel afet yönetim stratejileri için de önemli bir yere sahip.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.