Çal Mağarası’nı sel vurdu: Mahsur kalanlar böyle kurtarıldı

Dünyanın en uzun ikinci mağarası olan Çal Mağarası’nda sel ve su taşkınları meydana. İçeride mahsur kalan vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 00:53
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 00:54
Kaynak: İHA
Çal Mağarası’nı sel vurdu: Mahsur kalanlar böyle kurtarıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, Çal Mağarası'nda yaşanan sel ve su taşkınlarına anında müdahale ederek mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Mağaraya süratle ulaşan ekipler, güvenli şekilde tahliye operasyonu gerçekleştirdi.

Doğu Karadeniz'in ve Trabzon'un en önemli turizm merkezlerinden bir olan Çal Mağarası girişinde meydana gelen sel ve su taşkınları nedeniyle ziyaretçiler içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine Düzköy ilçesinde bulunan Çal Mağarası’na gelen itfaiye ve AFAD ekipleri mağarada mahsur kalan vatandaşlar için harekete geçti.

Olaylı iligili açıklama yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi vatandaşların güvenşi şekilde kurtarıldığını bildirdi. İşte Büyükşehir’in açıklaması;

"Çal Mağarası'nda meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından İtfaiye ve AFAD ekiplerimiz bölgeye yönlendirilmiştir. Ekiplerimiz başarılı bir operasyonla vatandaşlarımızı güvenli şekilde bulundukları yerden çıkarmıştır. Vatandaşlarımızın sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk yoktur. Bölgede ekiplerimizin çalışmaları sürüyor. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz"

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.