Cevdet Yılmaz: EYT düzenlemeleri bütçemiz üzerinde ciddi bir yük oluşturdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bilecik İş Dünyası Buluşması'nda ekonomi ve Orta Vadeli Program hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yapısal dönüşümlere ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2024 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2024 18:15
Kaynak: İHA
Cevdet Yılmaz: EYT düzenlemeleri bütçemiz üzerinde ciddi bir yük oluşturdu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bilecik'te düzenlenen İş Dünyası Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın (OVP) etkili bir şekilde çalıştığını ve Türkiye'yi istenen doğrultulara taşıdığını belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Gazze'de yaşanan olayların OVP'yi etkilemediğini, ancak planlamada öngörülemeyen gelişmelerin yaşanabileceğini vurguladı.

Yılmaz, Türkiye'nin büyük bir deprem felaketi yaşadığını ve bu nedenle 2 yılda 2 trilyon Türk lirası ödenek tahsis edildiğini ifade ederek, EYT gibi düzenlemelerin bütçede ciddi yük oluşturduğunu söyledi. Bütçe açığını kontrol altında tuttuklarını belirterek, bu durumun enflasyonla mücadelede önemli olduğunu ekledi.

İstihdam konusuna da değinen Cevdet Yılmaz, fiyat istikrarını sağlamaya çalışırken istihdamda ciddi kayıplar yaşamadıklarını ve geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 100 bin yeni iş imkanı sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin seçimsiz dönemlerde yapısal reformlara odaklanması gerektiğini ve küresel zorluklarla başa çıkmak için güçlü bir şekilde geleceğe hazırlanılması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.