CHP İzmir Gençlik'te aday krizi 

CHP İzmir İl Gençlik Kolları kongre tarihinin belli olmasının ardından kulisler hareketlenmeye başladı. İşte son gelişmeler... 

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 11:52
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
CHP İzmir Gençlik'te aday krizi 

Kongreye giden CHP Gençlik Kolları'nda İzmir için de tarih belli oldu. 28 Eylül 2024 tarihinde yeni il başkanı seçecek olan gençlik kollarında adaylar ve adaylık için nabız yoklamaya başlayan isimler de netleşti. Özellikle son bir haftaya girerken ısınan kulislerde yeni isimler ön plana çıkmaya başlarken; hala hiçbir adaylaşmanın gerçekleşmemesi, partililerce 'kriz' olarak değerlendirildi.  

Genelge dengeleri değiştirdi 

Tüzük kurultayını eylül ayının ilk haftası gerçekleştiren CHP Genel Merkezi'nden gelen genelge sonrası meclis üyesi ve belediye çalışanlarının aday olmasının yasaklandığı CHP İzmir İl Gençlik Kolları başkanlığı için bugüne dek nabız yokladığı bilinen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğukan Maltepe'nin adaylıktan vazgeçtiği iddia edilmişti. Doğukan Maltepe'nin ardından adaylıkta kararlı olan Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Özenç Kalkan'dan da geri hamle geldi. Aday olmayacağı konuşulmaya başlanan Özenç Kalkan'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yakın çalışma arkadaşı ve gençlik kolları eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Cenk Erdöl'den onayı alamadığı iddia edilirken; Erdöl'ün CHP Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Ruhsar Selis Çelik için nabız yoklamaya başladığı da iddialar arasındaki yerini aldı. 

Başkanlığa iki yeni isim 

Genelge sonrası dengelerin değişmesiyle birlikte il başkanlığı için iki yeni isim daha ortaya atıldı. CHP Buca eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan İrem Gökmen'in adaylık için destek aradığı konuşulurken, delegasyondan yeterli desteği alabilmek için görüşmelere başladığı iddia edildi. Mevcut başkan Burak Kotan'ın istediği isim olan İrem Gökmen'in Kotan'ın kendi ilçesinden yediği 136 çizik nedeniyle tabanda tepki göreceği de iddialar arasındaki yerini aldı. 

Kulislerin hareketlenmesiyle birlikte adaylık için nabız yokladığı iddia edilen bir isim de Bornova'dan geldi. CHP Bornova eski Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Burak Gülen, delegasyonun belirli kısmı tarafından adaylaştırılmak için öne çıkarıldı. Nabız yoklamaya başladığı iddia edilen Burak Gülen'in adaylık kararı alıp almayacağı henüz bilinmezken, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ile hareket ettiği için genel merkeze en yakın isim olduğu iddia ediliyor. 

Tek liste gidebilir 

Öte yandan gençlik kolları kongresinin tek liste olacağı da iddialar arasında. Kadın kolları kongresinde iki adayın yarıştığı CHP İzmir'de gelen genelge sonrası adaylaşmanın zorlaşması nedeniyle tarafların uzlaşıp tek adaylı bir kongre yapabileceği konuşuluyor. Parti içerisindeki bir grup ise, adaylık için isimlerin değişmesinin ardından tek listenin artık münkün olmadığını düşünüyor.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.