CHP’li belediyelerde zabıta açığı çok alım izni izin yok

Zabıta Haftası’nda, zabıtaların sorunlarını bildiren Erdağ, büyükşehirlerde zabıta sayısının yetersiz olduğuna vurgu yaparak, “Siyasi nedenlerle CHP’li belediyelere kadro izni verilmezken AK Partili ve MHP’li belediyelere izin veriyorlar” dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 14:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP’li belediyelerde zabıta açığı çok alım izni izin yok

İzmir’de 15 Ağustos’ta başlayıp kentin birçok noktasında yaşamı olumsuz etkileyen yerleşim yerlerinin yanmasına neden olan yangından sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin müdahalesi çokça tartışılmıştı. Personel sayının azlığı gündeme gelirken İzBB Başkanı Cemil Tugay yaptığı açıklama ile gerekli personel için başvuruda bulunduklarını dile getirmiş ama ilgili bakanlığın yeterli sayıya izin vermediği tartışılmıştı. İzmir siyasetinin uzunca süre ana gündem maddesi itfaiye erlerinin sayısı olurken yeni bir tartışmada zabıta ekiplerinin sayısı ile ilgili olarak başladı. Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Onur Erdağ, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 400-470 olması gerek norm kadronun 50 olduğunu, İzmir’de ise büyükşehrin yüzde 30’luk bir kadro ile çalıştığını söyledi. Erdağ, açıklamasında siyasilere çağrıda bulunarak zabıta ekiplerinin yükünü hafifletilmesi gerektiğini ifade etti.

İLÇE BELEDİYESİ KADAR KADRO TAHSİSİ

Aydın Büyükşehir Belediyesinin zabıta kadrosu başvurusuna ilgili bakanlığın olumlu cevap vermediğini dile getiren Erdağ, büyükşehirlere ilçe belediyesi kadar kadro tahsis edildiğini ifade etti. Erdağ, “Geçtiğimiz günler Zabıta Teşkilatı’nın 198. yılını kutladık. Ama zabıta ekiplerinin dertleri sorunları bitmiyor. Bu sorunları her gün dile getiriyoruz ama çözümler getirilmeli artık. Dün (2 Eylül) Aydın Büyükşehir Belediyesi Şube Başkanı Mehmet Bozkurt ile kahraman zabıta ekiplerimizle kahvaltı yaptık. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Belediyesi ve Bornova Belediyesi zabıta ekipleri ile bir araya geldik. Zabıta ekiplerinin Zabıtalar Haftası’nı kutladım. Bu görüşmeleri yaptığımız zaman zarfında çok acı bir şey daha öğrendim. İzmir’de çıkan yangınlar sonrasında çokça gündeme gelen personel eksikliğinin aynı şekilde zabıta teşkilatında eksik sayı olduğunu gördük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sormak istiyorum. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde zabıtanın kadrosu 400-470 iken neden 50 kişi çalışıyor? 1 buçuk milyonluk şehirde 50 tane personelin görev yapması ne derece güvenlidir? Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir yazı yazıyor, yazıda personel isteklerini dile getiriyorlar. Bakanlık ya ret cevabı veriyor ya da cevap vermiyor. 1 buçuk milyonluk nüfuslu kente yazıktır. İlçe belediyesine tahsis edilen kadro kadar kadro tahsis edilmiş. Aynı sorun İzmir’de var. 4 buçuk milyonluk şehir yüzde 30’luk kadro ile çalışıyor” diye konuştu.

SİYASİLERE ÇAĞRI

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’ın yaptığı ‘personel’ açıklamasına tepki gösteren Erdağ, siyasilere ‘çözüm’ çağrısında bulundu. Erdağ, “AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, çıkıp personeli eleştireceğine sorunları çözsün önce. Eyyüp Bey’i zabıtaya destek vermeye çağırıyorum. Siyasi nedenlerle CHP’li belediyelere kadro izni verilmezken AK Partili ve MHP’li belediyelere izin veriyorlar. Bu tamamen siyasi ama bugün Aydın ve İzmir halklarının can ve mal güvenliğini zaman mefhumu gözetmeksizin için çalışan kahraman zabıta teşkilatının üzerindeki yükü almak bu bütün partilerin görevidir. Bu kahramanlara hiçbir şekilde daha fazla yük verilemez. Siyaset sadece muhalefeti-iktidarı birbirlerini eleştirme yeri değildir. Halkın can ve mal güvenliğini sağlayan teşkilatlarını sorunlarını çözmek gerekiyor. İktidarda bunu çözebilecek milletvekilleri, grup başkanvekilleri var. Neden ellerini taşın altına koymuyorlar? Sadece özel günlerini, kutlamalarını istemiyoruz. Büyükşehirlerin taleplerini ivedi olarak yerine getirerek personel taleplerini karşılasınlar. Hem iktidar için söylüyorum hem de muhalefet için söylüyorum. Birbirlerini eleştirmekten emekçiyi mağdur ettiklerini bilmiyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.