CHP’li Özkan’dan deprem açıklaması: Hükümet çözemezse biz çözeriz

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği deprem çalıştayı hakkında açıklamalarda bulundu. Özkan, “İzmir'i depreme hazırlamak, insanlarımızın hayatını kurtarmak için iktidarı ve yerel yönetimleri sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyorum” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 14:51
Muhabir: MERVE AĞRIÇ
CHP’li Özkan’dan deprem açıklaması: Hükümet çözemezse biz çözeriz

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Deprem Master Plan belirlemek üzere çalıştay düzenlendi. Bilim insanlar ile beraber yerel yönetimler soruna çözüm üretecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’da çalıştay ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Açıklamasında yetkililere seslenen Özkan, İzmir'imizin en büyük sorunlarından biri de deprem. Kentimizi ne yazık ki büyük bir deprem bekliyor.
Olası bir depremde neler yapabiliriz, kentimiz ne durumda sorularına yanıt aradığımız İzmir Deprem Master Planı çalıştayına katıldık.
Çok mutlu oldum. Öğretim üyelerimiz ve ortaya koydukları araştırmalar teşhisin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Hocalarımız bizim depreme karşı koruyacak bilgiyi üretmişler. Şimdi görev merkezi hükümet ve belediyelerimize düşüyor. 
Bir an önce uygulamaya başlamak, İzmir'i depreme hazırlamak, insanlarımızın hayatını kurtarmak için iktidarı ve yerel yönetimleri sorumluluklarını yerine getirmeye, sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri, siyaset üstü bir bakış açısıyla deprem konusunda bir araya gelmeye, katkı sunmaya çağırıyorum.
Başka İzmir yok.
Merkezi hükümet ben yapamıyorum diyorsa, biz yaparız hemen seçim erken seçim istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: MERVE AĞRIÇ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.