CHP’li vekillerden HÜDA PAR Genel Başkanına sert laiklik tepkisi

Katıldığı bir programda Anayasa’nın 4’üncü maddesini istemediklerini belirten Zekeriya Yapıcıoğlu’na sert tepki gösteren Deniz Yücel ve Sevda Erdan Kılıç Laiklikten ve Cumhuriyetten vazgeçilmeyeceğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 17:14
Kaynak: MUHABİR BERKAY ERDEN
CHP’li vekillerden HÜDA PAR Genel Başkanına sert laiklik tepkisi

Muhabir-Berkay Erden / HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın dördüncü maddesi hakkında söylediklerine Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel ve Sevda Erdan Kılıç sert tepki gösterdi. Genel Başkan Yapıcıoğlu’nun Anayasa'da yer alan ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceğini belirten dördüncü maddeyi istemediklerini söylemesi üzerine Cumhuriyeti, Laikliği ve ülkenin bütünlüğünü barındıran ilk maddeden vazgeçilmeyeceğini dile getiren CHP’li vekiller ilk 3 madde ile sorunu olmayanın dördüncü madde ile de sorunu olmayacağını söylediler.

yapıcıoğlu

Yücel: Hizbullah artığı birkaç zibidi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’na gösterdiği tepkide dördüncü maddenin önceki anayasalarda da yer aldığını hatırlatan CHP’li Yücel, Cumhuriyet ve Laikliğin birbirinden ayrılamayacağını belirttiği konuşmasında; “Gerizekalıya anlatır gibi anlatalım!!! Devletin şekli ve niteliklerini tarif eden Anayasa'nın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü maddelerini koruyan ve 1924, 1961, 1982 Anayasalarında da yer alan 4’üncü madde, gericiler istiyor diye ilga edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin inancına, yaşam tarzına saygılıyız. Sizin probleminiz olan “Laiklik İlkesi” de inanç özgürlüğünün teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sinde Cumhuriyeti Laiklikten, Laikliği Cumhuriyetten ayıramazsın! Cumhuriyeti ve Devrimleri koruyan maddelerden vazgeçmek, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir. Taliban kafalı, gerici, 3-5 yobaz istedi diye, ne Atatürk'ten, ne demokrasiden, ne cumhuriyetten, ne de laiklikten vazgeçmeyiz! Toplumun sinir uçlarıyla oynayarak siyaseten var olmaya çalışan hizbullah artığı birkaç zibidiye de pabuç bırakmayız!

kılıç yücel

Kılıç: Şark kurnazına bak sen

Yapıcıoğlu’na sert tepki gösteren diğer isim olan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ilk 3 maddenin ülkenin temel taşları olduğunu belirti. İlk 3 madde ile sorunu olmayanın 4’üncü maddeden rahatsız olmayacağını belirten Kılıç, HÜDA PAR Genel Başkanı’na şu sözler ile tepki gösterdi; “Şark kurnazına bak sen! Anayasa’nın 1’inci, 2’nci ve 3’üncü maddeleri ile sorunu olmayanın 4’üncü madde ile zaten sorunu olmaz. Anayasa'nın ilk 3 maddesi, bu ülkenin harcıdır. Kimse Cumhuriyetimizin temel taşlarını yerinden oynatamaz! Hele ki bir Hizbullahçı artığı istedi diye bu millet değerlerinden vazgeçmez! Bu milletten; Atatürk’ü ve Cumhuriyeti silemezsiniz. Hodri meydan!”

Kaynak: BERKAY ERDEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.