Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Adayı Donald Trump ile telefonda görüştü, Trump'a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınadı, geçmiş olsun dileklerini iletti

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2024 17:33
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin eski Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Trump’a yönelik geçtiğimiz günlerdeki suikast girişimini kınayarak, kendisine geçmiş olsun dileklerini iletti. Görüşmede, Trump’ın cesur duruşu ve birlik mesajları övgüyle değerlendirildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Trump’a yönelik suikast girişimini “demokrasiye yapılmış bir saldırı” olarak nitelendirdiği ve Trump'ın bu zorlu süreçte gösterdiği güçlü liderliği takdirle karşıladığı belirtildi. Erdoğan, Trump'ın programlarına devam etmesinin ve Amerikan halkına verdiği güvenin demokrasinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Erdoğan Trump’ın Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebriklerini sundu. Kasım ayında yapılacak ABD Başkanlık seçiminin hem Amerikan halkı hem de Türkiye-ABD ilişkileri açısından hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.