Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gölcük Devlet Hastanesi, Teleferik ve TOKİ Konutları ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”nde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2024 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2024 19:56
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. Yani şu anda İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak!

Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şu şekilde: 

Depreme hazırlık Türkiye için beka meselesidir. Milletimizin bir daha benzer acılar yaşamaması adına devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik.

Kocaelili ve Gölcüklü kardeşlerim bizi mahcup etmedi. Bugüne kadar dualarınızla desteğinizle hep yanımızda oldunuz. Kocaeli'yi geliştirmek için yatırımlarla her türlü desteği veriyoruz.

Bugün de Kocaeli'ye elimiz boş gelmedik. 3 millet bahçemizi bugün açıyoruz. Tüm Kocaeli halkına hayırlı olsun.

İzmit Körfezini temizliyoruz

İzmit körfezini temizliyoruz. Mavi suları tekrar eski berraklığına kavuşturuyoruz. Kamyonlarımız vızır vızır çamur taşıyor. Haliç'i temizlediğimiz gibi İzmit Körfezi'ni de pırıl pırıl yapacağız. İzmir Körfezi'nin yaşadığı pislik İzmit'te olmayacak.

Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye sokakları yakıp yıkanların durumunu görüyorsunuz. Boğaz'daki katliamla ilgili tek bir cümle bile kurmuyorlar. Çevre talanına gıklarını çıkarmıyorlar. Bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi, tek bir cümle kuramıyorlar.

Çevre diyerek ders vermeye kalkanların hiçbirisi ortada yok. Mangalda kül bırakmayan, çevre istismarcıların hiçbirisi ortada yok. 

Ya kafalarını kuma gömdüler ya havaya bakarak ıslık çalıyorlar. Allah millete sabır, bunlara da mahcubiyet hissedecek kadar mesuliyet duygusu versin.

Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri anan Erdoğan şöyle konuştu;

"Öncelikle bundan 25 sene evvel, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yad ediyorum. Merkez üssü Gölcük olan depremin üzerinden 25 yıl geçse de acısı halen tazedir. '6 Şubat Asrın Felaketi'yle gördük ki depreme hazırlık Türkiye için bir beka meselesidir. Hükümet olarak bunun gereğini yerine getiriyoruz. Milletimizin bir daha benzer acılar yaşamaması adına devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız. Rabbim bizleri her türlü afetten muhafaza eylesin."

"Kocaeli'ye yaptığımız yatırımların 350 milyar lirayı buluyor"

Kocaeli'yi geliştirmek her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Kamu olarak Kocaeli'ye yaptığımız yatırımların güncel tutarı 350 milyar lirayı buluyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yatırımlarının toplam değeri 78 milyar lirayı aşıyor. Altyapıdan üstyapıya, kentsel dönüşümden sosyal konut projelerine kadar çok farklı alanlarda 24 milyar liralık projelerimiz devam ediyor. Ulaştırmada, eş zamanlı olarak pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Kocaeli Kuzey Hızlı Raylı Sistemi Hattı'nın birinci aşamasının ihalesini haziran ayında yaptık. Proje bedeli 75,5 milyar lira olan 28,5 kilometre uzunluğundaki bu hattın tamamlanmasıyla günlük 300 bin yolcu taşınacak. İnşallah bu önemli projeyi 2028 yılında hizmete vereceğiz. Gebze-Darıca Sahil Metro Hattı'mızda da çalışmalar hızla ilerliyor. Bu hattı da 2025 yılı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz."

İstanbul Boğazı'nda çevre talanı

Gezi oalylarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada şunu da belirtmek istiyorum; Gezi olaylarında 3-5 tane ağacın yeri değişti diye bir ay boyunca sokakları yakıp yıkanların durumunu sizler zaten görüyorsunuz. Gözlerinin önünde İstanbul Boğazı'nda yaşanan çevre talanına gıklarını dahi çıkarmıyorlar. Ülkemizin en nadide çevre hazinelerinin gasbedilmesi karşısında bırakın protesto eylemleri düzenlemeyi tek bir cümle bile kuramıyorlar. Ağaç bahanesiyle milli iradeye parmak sallayanların hiçbiri ortada yok. Taksim Meydanı'na kamp kuran medya kuruluşları ortada yok, mangalda kül bırakmayan çevre istismarcılarının hiçbiri ortada yok. Ya kafalarını kuma gömdüler ya da havaya bakıp ıslık çalıyorlar. İzmir Körfezi'ndeki içler acısı durumu söylemeye gerek dahi duymuyorum. Tam anlamıyla bir boş vermişlik söz konusu. Talana ve çevre felaketine yol veren yöneticiler görevlerini yapmadıkları gibi beceriksizlik, ihmalkarlık adeta paçalarından akıyor. Sorunlara çözüm üretmek yerine, suni tartışmalarla skandalların üstünü örtmeye çalışıyorlar. Ne diyelim, Allah millete sabır, bunlara da mahcubiyet hissedecek kadar mesuliyet duygusu versin."

Sağlık alanında da çok önemli yatırımları Gölcük ile şehre kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şehir hastanesi standartlarında inşa ettikleri Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nin yeni binasının hayırlı olmasını diledi.

Dünyadaki en büyük zenginliği sağlık gören bir kültürün temsilcileriyiz diyen Erdoğan Kocaeli’deki sağlık çalışmalarını şöyle sıraladı;

"İşte biz şu anda bu hastanemizi 'Olmaya devlet, cihanda bir nefes sıhhat gibi.' diyerek halkımızın emrine bugün sunuyoruz. 49 bin 728 metrekare arsa alanı, 51 bin 31 metrekare kapalı alanı, 39 yoğun bakım, 32 acil servis, 26 hemodiyaliz olmak üzere toplam 300 yatak sayısıyla sizlerin hizmetinizdeyiz. 64 poliklinik odası, 9 ameliyathane odasıyla son derece modern bir sağlık tesisini sizlerin istifadesine sunuyoruz. Ayrıca İzmit'te 50 yataklı AMATEM ile 30 yataklı ÇEMATEM'i de resmen devreye alıyoruz. Gebze İlyas Bey, Darıca, Gölcük ve İzmit Gündoğdu'daki sağlık ve aile sağlığı merkezlerinin resmen açılışlarını da bugün gerçekleştiriyoruz. Bu sağlık yatırımlarının Kocaeli'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Dünyadaki en büyük zenginliği sağlık gören bir kültürün temsilcileriyiz ve bunu hiçbir zaman bir kenara koymayacağız. Ve 22 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanında devlet hastaneleriyle, hastanelerimizle hep emrinizde olduk, emrinizde olmaya da devam edeceğiz.Hatırlayınız Kocaeli Şehir Hastanesini hizmete açtığımızda ne diyorlardı? 'Yok canım.' Açtık işte, şu anda hizmette. Şimdi de Necati Çelik Hastanesini açıyoruz ve artık buradan Kocaeli'ye gitmeye de gerek kalmayacak. Bütün ihtiyacımızı burada gidereceksiniz. Çok önemli yatırımlara sağlıkta hizmet alın. Sağlık alanında Kocaeli'de toplam 18 milyar tutarında yatırım yaptık. 1220 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi başta olmak üzere toplam 3 bin 281 yatak kapasiteli 95 sağlık tesisini siz kardeşlerimizin emrine verdik. Şehrimiz için yapım, ihale, proje ve arsa aşamasında 28 sağlık tesisimiz daha var. İnşallah, onları da tamamladıkça peyderpey açacağız."

"Eserlerimizle kalpleri fethetmenin yolundayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yapılan yatırımların birilerini rahatsız ettiğinin farkında olduklarını dile getirdi.

Kocaeli Şehir Hastanesini açtıklarında, devlet hastanesi ile Seka ve Derince hastanelerinin tamamen kapanacağının iddia edildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Ama bu hastanelerimizde ana hizmetler devam ettiği gibi şehir merkezine 100'ü acil durum olmak üzere 600 yatak daha ilave ediyoruz. Ülke menfaatine olan her işe bir kulp takan müzmin muhalifleri milletimize havale ediyoruz. Bunların kararını ben size havale ediyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millete hizmetkar olmanın bir nasip meselesi olduğunu belirterek, "Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Böyle de devam edeceğiz. Eserlerimizle kalpleri fethetmenin yolundayız. Bugün de hizmet dışında bir amacımız yok. Hesapçı değiliz. Başkaları gibi kafamızda kırk tilki dolaştırmıyoruz. Sadece milletin teveccühüne mazhar olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

"Kalan süremizi en güzel şekilde değerlendireceğiz"

16 ay önceki seçimlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan, şöyle konuştu;

"14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız bize 5 sene daha kendisine hizmet görevi verdi. CHP'nin devrik genel başkanını, yanındaki ve yöresindekilerle beraber tekmili birden sandıkta ne yaptık? Hezimete uğrattık. Sadece sonra birbirine düştükleri yardımcılarını değil, okyanus ve sınır ötesindeki destekçilerini de milletimizin desteğiyle tuş ettik. Yüzde 52 oy oranıyla 5 yıl boyunca Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Bunun 16 ayını hamdolsun alnımızın akıyla geride bıraktık. Şimdi kalan süremizi inşallah en güzel şekilde değerlendireceğiz.Bundan dolayı mutluyum. Bundan dolayı sevinçliyim. Zira bir taraftan şehir hastanesi, bir taraftan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bundan böyle sizlerin emrinde. Laf üstüne laf koymak yerine biz, taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Bizim aklımız ülkesi ve milletiyle beraber olmak ve sürekli olarak da bu hizmetleri devam ettirmek."

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.