Cumhurbaşkanı kararı ile görev değişikliği: DDK Başkanı Yunus Arıncı'nın yeni görev yeri belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararlarla birlikte önemli değişiklikler yapıldı. En dikkat çekici kararlardan biri ise Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı'nın görevden alınması ve yerine Salih Tanrıkulu'nun atanması oldu

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:56
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı kararı ile görev değişikliği: DDK Başkanı Yunus Arıncı'nın yeni görev yeri belli oldu

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yeni görevine atandı. Arıncı, 9 yıldır sürdürdüğü DDK Başkanlığı görevini tamamlayarak Takasbank Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Yunus Arıncı'nın görevine son verildi. Boşalan başkanlık koltuğuna ise Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Salih Tanrıkulu getirildi.

Yunus Arıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu süreçte bana destek olan çalışma arkadaşlarıma ve Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunarım." ifadelerini kullandı. Arıncı, DDK Başkanlığı süresince önemli çalışmalara imza attı.

Ayrıca, Uşak, Düzce, Tunceli ve Şırnak illerindeki Milli Eğitim Müdürleri de görevden alındı. Bülent Şahin, Tamer Kırbaç, Gürsel Ekmekci ve Nazan Şener'in yerine ise sırasıyla Halil Yücel, Emrullah Aydın, Fethi Ateş ve Osman Cebeci atandı.

YUNUS ARINCI KİMDİR?

1975 yılında Ordu'da doğan Yunus Arıncı, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdikten sonra Indiana Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmıştır. Sosyoloji dalında da eğitim gören Arıncı, 1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı kariyerinde müfettişlik ve başmüfettişlik görevlerinde bulunmuştur. 2009 yılında Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, 2015 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na atanmıştır. Ayrıca, Borsa İstanbul yönetiminde de görev alan Arıncı, evli ve üç çocuk sahibidir ve İngilizce bilmektedir.

Arıncı'nın yerine Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı'na Kurul üyesi Salih Tanrıkulu atandı. Yunus Arıncı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile yeni görevine atandı. 9 yıldır sürdürdüğü DDK Başkanlığı görevini tamamlayarak Takasbank Genel Müdürlüğü'ne getirildi.

SALİH TANRIKULU KİMDİR?

Salih Tanrıkulu, 1974 yılında Ankara'da doğdu. Eğitimine Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde başladı ve 1996 yılında mezun oldu. Ardından ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Ekonomi dalında yüksek lisans derecesi aldı.

Kamu hizmetine 1997 yılında Başbakanlık Uzman Yardımcısı olarak adım attı. Maliye Bakanlığı'nda kariyerine devam ederek Gelirler Kontrolörü, Gelir İdaresi Grup Başkanı, Vergi Başmüfettişi ve Vergi Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı gibi çeşitli görevlerde bulundu.

Tanrıkulu'nun uluslararası alandaki deneyimi de etkileyici. OECD ve AB Fiscalis çalışma gruplarında Türkiye'yi temsil etti. Ayrıca, Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nde Maliye Müşaviri olarak görev yaptı ve NATO Denetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendi.

2015 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliğine atanarak bu alandaki kariyerine devam etti ve 2017'den Ocak 2023'e kadar Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. 

Kasım 2023'ten itibaren Devlet Denetleme Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan Sali Tanrıkulu  Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Devlet Denetleme Kurulu Başkanı olarak atandı.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.