Dervişoğlu kürsüden Bahçeli'ye ip fırlattı: Cesetlerimizi çiğnemeden canibaşı bu meclise giremez!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2024 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2024 11:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dervişoğlu kürsüden Bahçeli'ye ip fırlattı: Cesetlerimizi çiğnemeden canibaşı bu meclise giremez!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için yaptığı çağrıya tepki gösteren Dervişoğlu, "İhanet çemberi alabildiğine genişlemiştir ki son bir organize darbeyle tamamen nefessiz bırakılabileceğim bir sürecin içinde bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

 Dervişoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

 “Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç, dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, Büyük Türk Milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir. İhanet çemberi artık alabildiğine genişlemiş ve hayat sahamızı öylesine daraltmıştır ki, son bir organize darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisine girmiş bulunuyoruz .Tayyip Erdoğan’ı bir kere daha cumhurbaşkanlığına aday yapmak uğruna, inandığımız değerlerden vazgeçip ihanete el uzatmak düşüklüğüne katlanamayız

Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek” diyerek, namusu ve şerefi üzerine yemin ederek görev ifa etmek zorunda olan Saray’daki zat, bebek katillerinin itibarını, bebeklerin hayatına ve annelerin gözyaşlarına, basta ve muhtaç vatandaşların acılarını, ailesinin parasına ve gücüne; Türk milletinin şeref ve haysiyetini ise, milyonlarca ipsiz sapsız vatansıza tercih ettiğini, dahası bu bilinçli planı sonuna kadar sürdüreceğini tüm söz ve eylemleriyle göstermektedir.”

Hükümete sert eleştiri

İktidara sert eleştirilerde bulunan Dervişoğlu, “Evet, bu iktidar, gayrımeşrudur! İktidardakiler, gayrımeşrudur! Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ve onun keyfiyetiyle atadığı amirleriniz ve üstleriniz, siyasi ortak ve işbirlikçileri ile birlikte, Devletimizin kurucu değer ve ilkelerine ve Türk Milletine karşı olan sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Kanunsuz emir ilkesi gereğince Bugünden itibaren Bu plan doğrultusunda verdikleri emir ve talimatlar da gayrımeşrudur!” dedi.

Cesetlerimizi çiğnemeden canibaşı bu meclise giremez

 Dervişoğlu sözlerine şöyle devam etti:

 “On binlerce TÜRK ve KÜRT anasının dinmeyen gözyaşlarının asli failini, Türk Devletini bölme planlarının baş taşeronunu; Yani, İmralı canisi Bölücübaşını, Gazi Meclise davet edecek kadar delirmişlerdir. Delilik, dün izlediğimiz kalkışmayı anlatabilecek en hafif tabirdir. Bebek katili terörist meclise başı gelip de DEM’in grup toplantısında konuşsunmuş. Terörün bittiğini ilan etsinmiş. Hadi oradan! Burası, Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclisi, Burası, Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu yer, Burası, Milli Egemenliğin yegane tecelligahı, Bizim cesetlerimizi çiğnemeden, O canibaşı bu meclise giremez.”

Dervişoğlu şöyle devam etti: “Üç Hilal’i bu ihanete araç kılanlar gibi, Altı Ok’u da bu gayri milli mutabakata katmak gafletinde olan, 31 Martta seçmenin gösterdiği teveccühün ve verdiği mesajın mahiyetini anlamadan, Mustafa Kemal’in aziz hatırasını, Cumhuriyeti ve Üniter Devleti Kumar masasında bir miras yedi gibi harcamaya yeltenen Bir CHP yönetimiyle karşı karşıyayız.”

Bahçeli urgan ipi İYİ Parti'den istedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun kendisine fırlattığı idam ipini İYİ Parti'den istedi.

Bahçeli'nin ipi makam odasına asacağı öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.