[title]|İlkses Gazetesi

DEÜ’de deprem belgeseli tanıtımı

DEÜ Rektörlüğünce düzenlenen etkinlikte “Asrın Felaketi Asrın Dayanışması” adlı belgeselin basın lansmanı gerçekleştirildi. Belgeselde, hayatını kaybeden üniversite mensupları ve vatandaşlar anıldı

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 12:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
DEÜ’de deprem belgeseli tanıtımı

AYSELİN UZUN
Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonrasında, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından yürütülen faaliyetleri konu alan bir belgesel hazırlandı. DEÜ Rektörü Prof.Dr. Nüket Hotar, hayatını kaybedenlerin içinde 13 DEÜ öğrencisinin bulunduğunu ve “Asrın Felaketi Asrın Dayanışması” belgeselini onlara ithaf edildiğini belirtti. Hotar, “Depremden haberimiz olduğu andan itibaren üniversite olarak hepimiz ne yapabiliriz kaygısıyla çalışmaya başladık. Çalışmalarımızın sonucunda Hatay’da olan ilk ekip olduk. Ekiplerimiz hale aralıksız olarak çalışmaya devam ediyor. Aralıksız olarak bölgede çalışmalarına devam eden tek üniversite biziz” açıklamalarında bulundu. 

HATAYA ULAŞAN İLK EKİP OLDUK
Hotar, belgeselin çekilme amacını şu sözlerle anlatı: “Depremden haberimiz olduğu andan itibaren üniversite olarak hepimiz, ne yapabiliriz kaygısıyla çalışmaya başladık. Çalışmalarımızın sonucunda Hataya ulaşan ilk ekip olduk. Ekiplerimiz hale aralıksız olarak çalışmaya devam ediyor. Aralıksız olarak bölgede çalışmalarına devam eden tek üniversite biziz. Üniversite olarak yapılan tüm çalışmaların, dayanışmanın ve tüm katkıların, bir de belgesel halinde ölümsüzleştirmek, aynı zamanda da örnek oluşturmasını istedik. Bu aşamada ilgili tüm arkadaşlarımız görev aldı. Bu işte herkes gönüllü, çok fazla kişi bölgeye gitti ancak belgeselimizde sadece 34 kişiye yer verebildik. Belki de bundan sonra ikinci kısmı da çekilecek, çünkü bölgede hale yardımlaşma çalışmaları devam ediyor. İlk günden bu günden bu güne değerli çalışmaların bir belgesi olarak sizlere sunulacak.” 

13 ÖĞRENCİMİZ VEFAT ETTİ
Belgeselin süresinin sembolik bir anlamı olduğuna değinen Hotar, “Belgesel 46 dakika, bunun sebebi Kahramanmaraş’ın plakasıyla belgeselin dakikasını eş tutmak istedik, sembolik bir anlamının da olması için. Dolayısıyla da belgeseli izlerken, 46 dakika kime göre çok uzun kimine göre çok uzun gelecek. Meydana gelen depremlerde 13 öğrencimiz vefat etti bu sebeple de belgeseli onlara adadık” dedi. 

SÜREÇ ÇOCUKLAR VE ÖĞRENCİLER YÖNÜNDE 
Hotar, deprem bölgesi için ikinci altı aylık planda su arıtma ünitesi için talepler şu anda gelmekte. Üniversitemizin bu vesileyle deprem bölgesine büyük katkısı oldu. Bundan sonraki süreç özellikle çocuklar ve öğrenciler yönünde ilerleyecek. Bizim bölgedeki onar kişilik ekiplerimiz belli periyotlarla nöbet değişimi yaparak, sürekli alanda kalmakta ve çocukları hedeflemekte. Bu süre içinde bize ulaşan her talebi karşılamaya çalışıyoruz. Bunun dışında bölgenin ekonomisini ayağa kaldırma konusunda ne yapabiliriz diye bir çalışmamız var. Kahramanmaraş bölgesinde kısa dönemli uygulama hayata geçirdik, bu ufak bir şey ama bir başlangıç. Maraş bölgesi tekstil anlamında çok değerli, burada tekstil olarak ne yapabilirizi düşündük çok hızlı bir atölye ve sonrasında fabrikaya dönüşme yönünde yerel yöneticilerle yürüttüğümüz bir model çalışması var. Yakında onu da hayata geçirmeyi planlıyoruz” diyerek, ilerleyen günlerde yeni projelere de başlayacaklarını duyurdu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.