DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor mu?

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşip birleşmeyeceklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 11:27
Kaynak: HABER MERKEZİ
DEVA ve Gelecek Partisi birleşiyor mu?

Ahmet Davutoğlu,  katıldığı bir televizyon kanalında DEVA Partisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Davutoğlu şöyle açıklama yaptı:

" DEVA ile birleşmekse birleşmek, Saadet ile de grup kurmak dedik. DEVA ile birleşemedik Saadet ile grup kurduk. İsmimizden de fedakarlık ettik mesele de değil. Biz birleşelim diye teklif götürdüm. Gelecek Partisi olarak kalırsa isim Babacan başkan oldun, DEVA Partisi kalırsa isim Davutoğlu genel başkan olsun dedim.

Elimzide 25 vekil var, siyasi dengeyi değiştirebilir. Benim makam derdim yok. Seçim hakkın da Babacan'a verdim.,

Başbakanlık yapmış, seçimi kazanmışım. 6 ay sonra ülkede çift başlılık olmasın, AK Parti bölünmesin diye hiçbir şeyi talep etmeden bırakmışım, fedakarlık yapmışım. Şu anda düşündüğümde belki de hata yapmışım. Belki de değil. Mücadele ettim. Hiç mücadelede geri kalmadım, bedelinde çok ağır bedel ödedimiz ama ha bırakmayabilirdim, belki şu anda olsam bırakmazdım böyle gideceklerini bilseydim bırakmazdım. Ülkede bir çift başlılık olmasın diye fedakarlık yaptım.

"AK PARTİ KİTLELERİNİN GÖZÜ KULAĞI BİZDE"

Kitleler bizi hala eski Başbakanları, eski ekonomi bakanları olarak görüyor, biliyor ve seviyorlar.

Siyasette küstük gitmez.Başta söyledim Sayın Erdoğan gelese şey yapsa bir davette bulunup da şunları konuşsak dese. Bunu her zaman söyledim ben. AK Parti kitlelerinin gözü kulağı bizde çünkü biz burada iyi bir muhalefet, yapıcı bir muhalefet sergilersek CHP muhalefetinden daha etkili olduğumuz görüldü Saadet'le çünkü çünkü içeriden konuşuyoruz."

BABACAN NE DEMİŞTİ?

DEVA lideri Ali Babacan, "Gelecek Partisi ile birleşme için görüşme trafiğimiz var. İki partinin birleşmesinin ötesinde, farklı partilerden milletvekillerini de dahil ederek yeni bir grup oluşur mu diye de bakıyoruz" dedi.

GENEL BAŞKAN KİM OLACAK?

Ali Babacan’ın genel başkanlığında birleşmeyi kabul eden Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun, bunun karşılığında kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmek istediği iddialar arasında yer almaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.