Dilan Polat'ın avukatı açıkladı: Fenomenliğe devam edecek

Geçtiğimiz günlerde tahliye olan Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, Dilan Polat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Horoz: "Şu anda o paylaşımların bir kısmına ilişkin tabii pişmanlıkları var. Ama yine fenomenliğine devam edecek" dedi

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2024 10:35
Kaynak: HABER MERKEZİ
Dilan Polat'ın avukatı açıkladı: Fenomenliğe devam edecek

Kara para aklama, örgüt kurma, vergi kaçırma ve yasadışı bahis gibi suçlamalarla hakkında 40 yıl hapis cezası talep edilen Dilan Polat, 19 Ağustos'ta tahliye edildi.

4 Kasım'da tutuklanan ve 9 aydan fazla bir süredir cezaevinde olan fenomenin tahliyesi, bazı kesimler tarafından olumlu karşılanırken, bazı kesimler tarafından ise tepkiyle karşılandı.

Dilan Polat’ın avukatı Sevinç Horoz, Radyo Sputnik'te yayınlanan Gün Ortası programında Okan Aslan’ın sorularını yanıtladı. Horoz, Polat’ın tahliye edilmesinin herhangi bir sağlık sorunuyla ilgili olmadığını vurguladı.

Mevcut deliller dikkate alınarak tahliye kararı alındı

Sevinç Horoz, tahliye kararına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Somut delillerin müvekkil Dilan Polat lehine değişmiş olma ihtimali göz önünde bulundurularak tahliye kararı verilmiştir. Bu nedenle, mevcut deliller ve dosya içeriği dikkate alınarak tahliye kararı alınmıştır. Yurt dışı çıkış yasağı dışında herhangi bir adli tedbir uygulanmamıştır.”

Engin Polat ve Dilan Polat cezaevine girdikten sonra, lüks araçlarının polis arabası olduğuna dair iddiaların doğru olmadığını dile getiren Horoz, “Dilan Polat’a ait hiçbir araç emniyet aracı yapılmadı” dedi.

Horoz, “Bugüne kadar basında çıkan haberlere yönelik kısa açıklamalar yapılmıştı, ancak gizlilik kararı kalktığı için net bilgi verebilirim: Dilan Polat’ın şirket grubuna ait hiçbir araç emniyet aracı olarak kullanılmadı. Sergilenen araçlar Polat’a ait değil. Araçlara yalnızca müsadere kararı verilmiştir; yani şu anda sadece el koyma kararı mevcuttur. Araçlar, TMSF’ye ait bir otoparkta tutulmaktadır. Araçların iadesi bizim önceliğimiz değil; önceliğimiz müvekkillerimizin tahliyesidir.” ifadelerini kullandı.

Dilan Polat fenomenliğe devam edecek

Dilan Polat'ın bazı sosyal medya paylaşımlarından pişmanlık duyduğunu söyleyen avukat Sevinç Horoz, Polat’ın fenomenliğe devam edeceğini açıkladı.

Horoz, “Dilan Polat’ın paylaşımlarından pişmanlık duyduğuna dair kesinlikle bir şeyler vardır, ancak Dilan Polat, kendi takipçilerine yönelik içerik üreten bir fenomen. Maalesef bu içeriklerin daha önce başka fenomenler tarafından da paylaşıldığı basında yeterince yer almadı. Bu gerçek göz ardı edildi. Sanki Dilan Polat, insanların gözüne sokarcasına lüks bir yaşam sürdüren ve halktan farklı bir hayat yaşayan birisiymiş gibi gösterildi. Ancak sosyal medya, bu tür bir alan değildir ve bu paylaşımlar fenomen olmanın bir parçasıydı. Şu anda, yaptığı paylaşımların bazılarına ilişkin pişmanlıkları olabilir, ancak fenomenliğine devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli olarak başlatılan ve diğer illeri de kapsayan operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonlar, İstanbul'un yanı sıra Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa'da da eş zamanlı olarak gerçekleştirilmişti.

Soruşturma kapsamında, Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuştu. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte faturalarla 200 milyon lira para girişi sağlandığı belirlenmişti. Bu paranın, aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edilip, son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edilmişti.

Soruşturma sırasında, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara'daki başka bir firmaya isim hakkını verdiği ve bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı da ortaya çıkmıştı.

Yürütülen soruşturma sonucunda, Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı ve 27 şirkete kayyım atandı. Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri Can ve Sinem Sıla Doğu ile diğer bazı şüphelilere adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine karar verdi. Ancak, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.