Diyanetten hac fiyatları iddialarına açıklama geldi: Fiyatlar kurul tarafından belirleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, “hac organizasyonu ücretini Diyanet İşleri Başkanlığının belirlediğine ve hac organizasyonu yapan şirketlere göre daha fazla ücret aldığına" ilişkin iddiaları yalanladı

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 16:06
Kaynak: AA
Diyanetten hac fiyatları iddialarına açıklama geldi: Fiyatlar kurul tarafından belirleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, tarafından yapılan açıklamada hac organizasyonu kapsamında yetkisi olan tüm seyahat acenteleri aynı fiyatı uyguladığını belirtildi.

Hac fiyatları kurul tarafından belirleniyor

Açıklamada Hacı adaylarının büyük bölümünün 6 bin dolarlık ücretle hac farizasını yerine getirdiği belirtilirken, hac organizasyon ücretinin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından değil, Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu tarafından belirlendiği ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Bu kurul ise 7 Bakan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü, Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) temsilcisinden oluşmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu ücreti 8 bin dolar değildir. Hacı adaylarımızın büyük bölümü 6 bin dolar fiyatla hac farizasını yerine getirmektedir. Hac organizasyonu kapsamında yetkisi olan tüm seyahat acenteleri aynı fiyatı uygulamaktadır."

2500 dolara hac organizasyonu iddiası

Açıklamada ayrıca özel şirketlerin 2 bin 500 dolara hac organizasyonu hizmeti verdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ifada edildi.  Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yönelik iddiaların gerçek dışı ve iftiradan ibaret olduğu belirtilirken gerçek dışı yorum yapanlar ve yayanlar hakkında hukuki yollara başvurulacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.