DMM, "Atatürk Orman Çiftliği içindeki Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi ihaleye açıldı" iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Atatürk Orman Çiftliği içindeki Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi ihaleye açıldı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 18:39
Kaynak: AA
DMM, "Atatürk Orman Çiftliği içindeki Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi ihaleye açıldı" iddiasını yalanladı

DMM'den yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "Atatürk Orman Çiftliği içindeki Dışişleri Bakanlığı Ormanı arazisi ihaleye açıldı" iddiasının yer aldığı belirtildi.

Söz konusu iddianın doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bahse konu taşınmaz, Çankaya İlçesi/Karakusunlar Mahallesi'nde yer almakta ve Atatürk Orman Çiftliği arazisi sınırları içinde bulunmamaktadır. Söz konusu taşınmazın Dışişleri Bakanlığı tarafından orman olarak kullanılması yönünde bir tasarruf hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Taşınmaz tapuda arsa vasfıyla kayıtlıdır."

Açıklamada, asılsız iddialara itibar edilmemesi istendi.

Ne olmuştu?

Sözcü gazetesinin haberine göre Dışişleri Bakanlığı arşiv binasının bitişiğinde bulunan araziye ticaret ve konut, özel sosyal tesis alanı ve rekreasyon fonksiyonları verildiği ayrıca konut ve AVM gibi ticari birimlerin yüksekliği de 12 kat olarak belirlendi.

Plan değişikliğine askı süresinde yapılan itirazlar reddedilerek 9 Ağustos 2024'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandığı belirtilmiş  Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 3 Eylül tarihli Resmi Gazete'de de, özelleştirilen araziyi satışa çıkardığını duyurdu. İhalede son teklif verme tarihi 25 Eylül olarak duyuruldu, geçici teminat bedeli de 100 milyon TL olarak belirlendi. Arazinin satışından elde edilecek gelirle Dışişleri Bakanlığı’na yeni hizmet binaları yapılacak.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.